AIRFRYER ETEN EN DRINKEN

Tuna Melt sandwiches uit de Airfryer

23 februari 2021

Niet zo lang geleden was ik de standaard boterhammen echt beu en toe aan wat afwisseling in mijn lunch. Ik besloot Tuna Melt sandwiches te maken. Warme broodjes met tonijn en gesmolten kaas. Ik maakte ze niet met behulp van de oven, maar gebruikte voor mijn Tuna Melt sandwiches de Airfryer. En dat bleek niet alleen ontzettend eenvoudig, maar ook erg lekker. Deze Tuna Melt sandwiches zijn heerlijk als voedzame lunch, maar doen het ook prima als lichte avondmaaltijd. Benieuwd hoe je ze maakt? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

Hoeveelheden gebaseerd op 2 personen:

  • 100 gram maïs
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 1 tomaat
  • 50 gram zure room
  • 2 ciabatta’s
  • 75 gram geraspte kaas

Lees ook: Airfryer schoonmaken, tips en werkwijze per onderdeel

Tuna Melt sandwiches Airfryer – zo maak je ze!

Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Laat de maïs en tonijn goed uitlekken. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng vervolgens in een kom de tonijn met de maïs, zure room, tomaat en rode ui. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de ciabatta’s doormidden en leg ze op een bord. Beleg ze met het tonijnmengsel.

Leg de broodjes voorzichtig in het mandje van de voorverwarmde Airfryer en strooi daarna pas voorzichtig de geraspte kaas erop. Heb je net als ik een Airfryer XL, dan passen er gemakkelijk twee halve broodjes naast elkaar. Bak de Tuna Melt sandwiches ongeveer 7 minuten op 180 graden.

En dan… smullen maar! Extra lekker in combinatie met een frisse salade 🙂

Eet smakelijk!

Net als ik helemaal fan geworden van bakken met de Airfryer? Dan moet je deze recepten zeker ook eens proberen:

Cupcakes uit de Airfryer
Bananenbrood uit de Airfryer
Cheesecake uit de Airfryer
Appelflappen uit de Airfryer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.