ETEN EN DRINKEN WERK

Tips om gezond te blijven eten tijdens het thuiswerken *

23 september 2022

Eet jij op kantoor ontzettend gezond omdat er bijvoorbeeld gezonde lunches worden aangeboden, maar lukt het je niet om dit voor elkaar te krijgen als je thuiswerkt? Dat is natuurlijk vervelend als jij volop bezig wilt zijn met een gezonde leefstijl. Er zijn een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om gezond te blijven eten tijdens het thuiswerken. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje!

Haal geen ongezonde snacks in huis

Als je thuiswerkt is de verleiding vaak groter om naar de ongezonde snacks te grijpen. Om niet in de verleiding te komen is het daarom handig om geen of nauwelijks ongezonde snacks in huis te halen. Want heb je het niet in huis, dan kun je het ook niet pakken. Zorg juist voor gezonde snacks in huis die je wel gewoon zorgeloos tussendoor kunt nemen. Weg met de koekjes, snoepjes en andere ongezonde dingen die niet bijdragen aan een gezonde leefstijl!

Maak een goed ontbijt klaar

Een goed ontbijt voordat je daadwerkelijk begint met thuiswerken is goed om te doen. Denk bijvoorbeeld aan een gezond ontbijt als een eitje of gezonde yoghurt. Als je goed ontbijt is jouw maag beter gevuld en dit zorgt ervoor dat je minder snel naar de snacks grijpt. Sla het ontbijt dus thuis niet over, maar zorg ervoor dat dit in je routine blijft.

Zoek naar gezonde lunchgerechten

Niet alleen zijn er gezonde lunches op kantoor, maar dit is thuis natuurlijk ook mogelijk. Er zijn talloze gezonde lunchrecepten te vinden die jij kunt gebruiken voor tijdens het thuiswerken. Dit kun je dan tijdens jouw lunchpauze klaarmaken voor jezelf. Zorg ervoor dat je voor de start van je werkweek al diverse gezonde ingrediënten in huis hebt gehaald. Bedenk dus niet last-minute nog een gezond lunchrecept, want dan bestaat de kans dat je niet de juiste ingrediënten in huis hebt. Slim is om bijvoorbeeld in het weekend al na te denken over recepten die je de komende werkweek wilt gaan bereiden.

Zet gezonde tussendoortjes op je bureau

Ben je iemand die gek is op tussendoortjes? Dan kan het slim zijn om gezonde tussendoortjes op je bureau te zetten. Zo kom je niet zomaar in de verleiding voor ongezonde tussendoortjes en grijp je snel naar iets gezonds. Bij gezonde tussendoortjes kun je denken aan bijvoorbeeld fruit of snackgroenten. Een fruitmand met diverse soorten fruit erin is ideaal om te hebben op jouw eigen thuiskantoor. Je kunt zelf naar de winkel gaan om een fruitmand samen te stellen, maar een fruitmand laten bezorgen bij jou thuis is ook een goede mogelijkheid.

Met deze tips moet het jou vast lukken om ook tijdens het thuiswerken nog gezond te blijven eten. Hoewel het misschien een grotere uitdaging is dan op kantoor, is het zeker wel haalbaar. Als je veel waarde hecht aan een gezonde leefstijl en dit continu in je achterhoofd houdt, dan kom je ook minder snel in de verleiding om wel ongezond te eten. Probeer een manier te vinden waarop jij het zo goed en lang mogelijk volhoudt!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.