ETEN EN DRINKEN LIFESTYLE

Tip: AH Compact – boodschappenservice voor kleine huishoudens

24 februari 2022

Normaal gesproken doe ik altijd zelf boodschappen bij de supermarkt. Nu stond me een nogal hectische week te wachten en besloot ik voor een keertje online boodschappen te bestellen. Een boodschappenservice voor kleine huishoudens zoals dat van ons niet altijd de voordeligste optie. Dacht ik. Ik kom namelijk niet altijd gemakkelijk aan het grensbedrag om het thuis te laten bezorgen en de bezorgkosten staan me vaak tegen. Tot een vriendin me wees op het bestaan van AH Compact. Een GRATIS bezorgservice van Albert Heijn, speciaal gericht op kleine huishoudens! Hoezo kende ik dat nog niet?

Even voor de duidelijkheid: dit is geen gesponsorde blog, maar ik deel de info graag omdat ik jullie bekend wil maken met deze nieuwe service (mocht je er niet al bekend mee zijn natuurlijk).

Wat is AH Compact?

AH Compact is een aparte app van Albert Heijn. In deze app kun je boodschappen bestellen vanaf € 35 en bezorging is altijd gratis. AH Compact levert op dit moment al in een aantal steden en er worden regelmatig nieuwe steden en gebieden toegevoegd. Je kunt gebruikmaken van de geldende bonusaanbiedingen en spaart ook (digitaal) koopzegels en zegels van spaaracties als je dat wilt. Je ontvangt een SMS als de bezorger onderweg is met je boodschappen en daarin staat ook het verwachte bezorgmoment op 30 minuten nauwkeurig.

De voordelen van AH Compact

Ik heb AH Compact zelf nog niet in de praktijk getest. Dat ga ik binnenkort zeker doen, dus dan volgt zeker een update. Maar wat voor mij een groot voordeel is van AH Compact ten opzichte van de gewone AH app, is dat de drempel op € 35 ligt in plaats van € 50. Maar de grootste reden dat ik eigenlijk nooit gebruik maak van een boodschappen bezorgservice is dat er bezorgkosten worden gerekend. Nu kun je tegenwoordig redelijk voordelig een AH bezorgbundel afsluiten, maar helemaal gratis is het niet. Zeker niet als je sporadisch boodschappen wilt bestellen en ze op korte termijn nodig hebt. AH Compact is wel gratis, ook als je je boodschappen snel nodig hebt.

Zijn er ook nadelen?

Het grootste nadeel van AH Compact is dat het nog lang niet overal beschikbaar is. Met name in de Randstad en de grote steden kun je nu al gebruikmaken van AH Compact. De rest van Nederland moet nog even geduld hebben. Je kunt via de app wel een alert instellen zodat je een e-mail krijgt als AH Compact ook bij jou bezorgt. Een ander nadeel is dat het assortiment van AH Compact verschilt van dat van AH. Je kunt dus mogelijk niet alle producten bestellen die je normaal gesproken bij AH koopt of bestelt. Er zijn wel bonusaanbiedingen, maar ook hiervoor geldt weer dat dit een selectie is.

Laat jij je boodschappen weleens thuisbezorgen en zo ja, via welke bezorgdienst of winkel doe je dat?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.