ETEN EN DRINKEN TAGS

Tag: 25 foodvragen

5 februari 2015

Wie mij een beetje kent weet dat ik van (lekker) eten houd. Bovendien vind ik het erg leuk om te lezen over iemands eetgewoonten en -voorkeuren. Ik was dus erg blij met Gwen, die laatst een tag plaatste met maar liefst 25 foodvragen. Ik kon niet anders dan de tag overnemen en hier zie je het resultaat!

gerecht

Wat is je favoriete ontbijt?

Mijn standaard ontbijtje bestaat uit (Griekse) yoghurt met daarin wat cruesli (liefst de versie met noten) en/of fruit. In het weekend ontbijt ik vaak met brood en een lekker sapje.

Hoe drink je je koffie?

Zwart! Alhoewel… voor een lekkere latte macchiato of cappuccino kun je me zeker ook waker maken. Maar als ik een ‘gewoon’ kopje koffie drink, dan drink ik hem zwart. Toen ik zwanger was van Lise heb ik zeker een half jaar geen koffie gedronken, omdat ik het gewoonweg niet meer lustte. Gelukkig is dat weer helemaal goed gekomen en geniet ik nu van één a twee kopjes koffie per dag.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Als ik ergens buiten de deur een broodje eet, vind ik carpaccio of rosbief heerlijk! Maar ik kan ook erg genieten van een uitsmijter met ham en kaas op wit brood. Mmm…

Soep of Salade?

Salade! En dan vooral in de zomer. Het liefst gooi ik er alles in dat ik lekker vind: tomaatjes, mozzarella, paprika, ui, pijnboompitjes en ga zo maar door. Heerlijk!

Wat is je favoriete kookboek?

De kookboeken van Jamie Oliver vind ik geweldig, al pak ik ze er niet zo heel snel bij, omdat het qua ingrediënten vaak nogal complexe gerechten zijn. Ik haal veel recepten van de website van AH, maar dat is natuurlijk niet echt een kookboek.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Hoewel ik zoet heerlijk vind, kies ik dan toch voor nooit meer zoet. Ik heb het idee dat er veel meer fatsoenlijk voedsel overblijft als je alleen nog maar hartig mag eten.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Italiaans! Er zijn andere keukens die ik heel lekker vind, maar er is geen keuken waarvan ik zoveel lekker vind als de Italiaanse. Pizza, pasta, risotto, tiramisu… Ik kan daar echt geen genoeg van krijgen! Op een goede tweede plaats staat trouwens de Mexicaanse keuken. Ik hou enorm van fajitas en maak thuis vaak een Mexicaanse ovenschotel!

rp_image-3.jpeg

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Mijn dagelijkse stukje chocolade bij de koffie ’s avonds, als Lise in bed ligt. Niet guilty genoeg? Dan toch zeker het feit dat ik op zaterdagavond het liefst chips combineer met iets van chocolade. Ik hou echt van de combi zoet-zout…

Wie is je grootste inspiratiebron?

Er is geen specifieke tv-kok die mijn inspiratiebron is, maar ik kijk wel altijd graag naar Masterchef Australië en krijg dan altijd erg veel zin om zelf ook weer eens uitgebreid te koken. Als ik dan toch een persoon moet noemen, spreekt de stijl van Jamie Oliver me erg aan. Hij weet telkens met hele basic ingrediënten en zonder poespas de heerlijkste gerechten op tafel te zetten.

Thuis koken of uit eten gaan?

Ik vind uit eten gaan heerlijk, maar sinds Lise er is komt dat er een stuk minder van dan voorheen. Ik vind het ook te prijzig om bijvoorbeeld op wekelijkse basis te doen. Dan sta ik net zo lief een keer wat langer in de keuken en bereid die lekkere maaltijd zelf. Mét een lekker toetje na uiteraard.

High end of Low profile?

Zo heel af en toe kan ik erg genieten van high end. Ik heb pas één keer in een sterrenrestaurant gegeten, maar vond dat zo’n bijzondere ervaring dat ik het graag nog eens zou doen. Maar voor de overige 95% ga ik echt voor low profile. Omdat simpel ook heel lekker kan zijn!

Wat is je lievelingsrestaurant?

Mijn favoriete restaurant heet ‘Ons’ en zit hier in de binnenstad van Eindhoven. Op de kaart staan eerlijke gerechten en de meest heerlijke smaakcombinaties. Ik vind dat ze altijd verrassende dingen op de kaart hebben staan, die trouwens regelmatig verandert zodat ik er steeds weer wat nieuws kan proeven. Echt een aanrader!

Boodschappen doe ik bij:

Albert Heijn en Lidl. Af en toe maken we eens een uitstapje naar Jumbo, maar zeker niet wekelijks. Ik zou trouwens wat meer boodschappen bij Lidl willen doen dan bij Albert Heijn, maar meestal komt het daar niet van en doen we de weekboodschappen toch snel bij AH.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is:

Oeh… lastig! Eigenlijk vind ik niet dat je het een kunt vergelijken met het ander, dus ik ga een paar dingen opnoemen. Ik at de lekkerste pizza ooit bij restaurant Arpège aan het Gardameer. De sushi van het Eindhovense Yakitori is mijn favoriet en de aller- allerlekkerste burger ooit at ik bij De Burger.

Wat is je favo cocktail?

Ik heb er twee, mag dat ook? De Cosmopolitan en de Mojito. Allebei overheerlijk!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Zeker weten Heston! De creaties die hij maakte voor Masterchef Australië zijn echt bizar, dus ik zou graag eens met hem willen kletsen over hoe hij dat heeft gedaan en hoe hij in vredesnaam op het idee is gekomen.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Peper en zout en olijfolie. Dat is wat mij betreft toch wel de basis van wat je in je keuken moet hebben om de lekkerste dingen te maken.

Mijn favo snack is:

Naturel chips, macadamia notenmix van de notenkraam op de markt en gele M&M’s. Juist. Drie favorieten.

Wat zit er op jouw pizza?

Tomatensaus, mozzarella, parmaham en rucola. En dan nog een beetje olijfolie eroverheen. Heerlijk!

Wat lust je echt niet?

Pap, in alle soorten en maten vind ik echt ronduit smerig. Ja, ook havermout. Ik vind het op een rare manier slijmerig met brokjes. Ieuw! Voor de rest kan ik niet echt iets bedenken, ik vind eigenlijk alles lekker.

Mijn favoriete foodblog is:

Culy.nl, al moet ik zeggen dat ik hem niet vaak bezoek. Ik zou eens wat meer foodblogs moeten gaan volgen om inspiratie op te doen. Bij deze beloofd!

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is:

Oesters denk ik, al is dat op zich niet zo heel gek. O en vroeger aten we weleens bloedworst en balkenbrij. Vond en vind ik lekker, maar je moet niet teveel nadenken over wat er allemaal in zit.

Wat staat er op je food bucket list?

Ik zou heel graag een keer een luxe 3-gangendiner koken voor familie. Met echt bijzondere gerechten, waarbij iedereen dan aan een lange tafel zit met tafelschikking. Ik heb er mijn familie al voor uitgenodigd, dus het gaat nog gebeuren ook. Super tof!

Ik kan niet leven zonder:

Eten! Haha, dat was wel een inkoppertje hoor. Maar eten en dan vooral het eten dat ik heel lekker vind, zou ik niet kunnen missen in mijn leven. Het lijkt me dan ook verschrikkelijk als je door een ongeluk je smaak kwijtraakt en dus niets meer kunt proeven.

Dit was ‘m, de 25 foodvragen tag! Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden op deze vragen van Jess en Desirée. Dus dames, mochten jullie zin hebben om deze tag in te vullen… Be my guest!

3 Comments

  • Reply Gwen 5 februari 2015 at 13:53

    Leuk jouw antwoorden nu te lezen! Die Mexicaanse schotel ziet er lekker uit zeg en tja, Masterchef. Leukste programma ooit vind ik!

  • Reply Desirée 5 februari 2015 at 14:10

    Heel erg leuk om te lezen! Ik ga de tag binnenkort zeker een keertje doen 🙂

  • Reply Kim 5 februari 2015 at 20:42

    Leuk om te lezen! Ik merk dat ik de laatste tijd me steeds meer verdiep in eten. Dit terwijl ik er daarvoor nooit zo mee bezig was. Ik leer dan ook veel van jouw blog.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.