ETEN EN DRINKEN

Savory Sunday #9 Mexicaanse Maïssoep

17 maart 2013
Bron: 24kitchen.nl

Een vriendin vertelde op mijn verjaardag enthousiast over deze soep, die ze pasgeleden maakte. Ik kon afgelopen week niet anders dan testen of ik het met haar eens was. En dat was zeker het geval!

Wat heb je nodig? (4 personen)

1 rode ui
1 teentje knoflook
1 spaanse peper
1 rode paprika
1 courgette
2 theelepels kurkuma
1 liter groentebouillon (van blokje)
450 gram maïs
200 gram gepelde tomaten (in blik)
200 gram kidneybonen
6 wraps
1 eetlepel tacokruiden
koriander
100 gram geraspte kaas
125 ml zure room
olijfolie

 

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en snijd de knoflook en Spaanse peper fijn. Snijd de paprika en courgette in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak fruit hier in de ui, knoflook, kurkuma en peper ongeveer drie minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.

Giet de maïs af en spoel deze schoon. Voeg de helft van de maïs samen met de gepelde tomaten toe aan het bouillonmengsel. Laat dit ongeveer tien minuten koken en pureer daarna met een staafmixer. Laat de soep vervolgens tien minuten koken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de kidneybonen af en spoel ze schoon. Voeg de laatste twee minuten van de kooktijd de resterende maïs, de kidneybonen, courgette en paprika toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper.

Laat de soep op laag vuur nog even zachtjes koken terwijl je de tortillachips maakt. Snijd hiervoor de wraps in kleine driehoekjes. Verdeel ze over een bakplaat bedekt met bakpapier en bestrooi met de tacokruiden. Besprenkel met olijfolie en hussel ze met je handen door elkaar zodat de tacokruiden en olijfolie goed verspreid worden. Bestrooi ze met de geraspte kaas en bak ze in ongeveer acht minuten goudbruin en krokant in de oven.

Schep de soep in soepkommen. Voeg aan elke kom 1 eetlepel zure room toe en garneer met de koriander. Serveer de tortillachips naast de soep.

Tip: houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijst van de Spaanse peper voordat je deze klein snijdt. In plaats van koriander kun je (blad)peterselie gebruiken om te garneren.

Eet smakelijk!

1 reactie

  • Reply Mieke 17 maart 2013 at 23:29

    Klinkt errug goed!! Vooral die zelfgemaakte chippies erbij, lijkt me erg leuk om eens te maken!

  • Laat een antwoord achter aan Mieke Cancel Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.