ETEN EN DRINKEN

Savory Sunday #11 Courgette-ricotta lasagne

7 april 2013

Ben jij ook zo gek op lasagne, maar wil je weleens wat anders dan de standaard lasagnesaus en -ingrediënten? Dan is deze courgette-ricotta lasagne misschien leuk om eens te proberen. Ik heb de lasagne nu een keer of drie gemaakt en vind hem erg lekker!

 

Wat heb je nodig? (4 personen)

2 tenen knoflook (geperst)
250 gram lasagnebladen
250 gram ricottakaas
150 gram magere spekreepjes
750 ml passata di pomodoro (saus van gepureerde tomaten)
3 courgettes in blokjes (van ongeveer 1 cm)

 

Bereidingswijze

Vet een ruime ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekreepjes in een wok of hapjespan 5 minuten en voeg hier de courgetteblokjes en knoflook aan toe. Bak het geheel nog 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Schenk een laag passata di pomodoro in de ovenschaal, bedek dit met lasagnebladen en een gedeelte van het courgettemengsel en eindig met weer een laag tomatensaus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en/of de ovenschaal vol is. Zorg dat je eindigt met een laag saus. Verdeel de risotto over de lasagne. Door de structuur zullen dit ‘kloddertjes’ zijn, maar dat is niet erg. Probeer het wel zo goed mogelijk over de schaal te verdelen. Bestrooi met peper en zout en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Bak de lasagne in ongeveer 35 minuten in de oven gaar. Verwijder na 20 minuten de aluminiumfolie.

Lekker met een stokbroodje en een frisse salade.

Eet smakelijk!

2 Comments

  • Reply Marcella 8 april 2013 at 16:32

    Yum, klinkt goed!

  • Reply Mieke 8 april 2013 at 21:46

    Mjam, klinkt goed!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.