ETEN EN DRINKEN

Savory Sunday #7 Spinazierisotto met kalkoen

24 februari 2013

Ben jij ook zo gek op risotto? Sinds ik het een paar jaar geleden voor het eerst proefde ben ik om. Sindsdien probeer ik zoveel mogelijk verschillende recepten uit waar ik dan mijn eigen draai aan probeer te geven. Zo maakte een tijdje geleden bijvoorbeeld al eens de ‘signature’ risotto van Annemerel.

Deze spinazierisotto met kalkoen van AH maakte ik vorige week en was zo lekker dat ik hem graag met jullie deel.

 

Wat heb je nodig? (2 personen)

250 gram risottorijst
bouillon van 1 bouillonblokje (bijv. paddenstoelen- of groentebouillon)
150 gram verse spinazie
150 gram kalkoenfilet in blokjes
bosui in ringetjes
60 gram geraspte kaas
olijfolie
2 eetlepes rode pesto

 

Bereidingswijze

Bereid de risotto met bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de risotto bijna alle bouillon heeft opgenomen, begin je met het toevoegen van de spinazie. Doe dat per handje en wacht steeds tot het een beetje geslonken is voordat je nieuwe spinazie toevoegt. Draai het vuur laag, roer de geraspte kaas erdoor en laat deze al omscheppend smelten.

Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en bak de kalkoen rondom bruin. Voeg vervolgens de pesto toe en laat de kalkoen nog 2 minuten nagaren. Voeg als laatste de bosui toe en bak deze nog 1 minuut mee.

Verdeel de risotto over twee borden of schaaltjes, schep de kalkoen met bosui er bovenop en voeg eventueel nog een snufje peper en zout toe.

Tip: Geen kalkoenfilet in huis? Je kunt voor dit recept natuurlijk ook kipfilet gebruiken.

Eet smakelijk!

2 Comments

  • Reply Eva 24 februari 2013 at 17:50

    Ik ben echt een gigantische risotto-fan! Zou het het liefste elke dag eten, je kunt het ook op zoveel verschillende manieren maken, super lekker 🙂

  • Reply Mieke 24 februari 2013 at 21:04

    Hier nog een risotto fan! En nieuwe recepten zijn altijd welkom. 🙂

  • Laat een antwoord achter aan Mieke Cancel Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.