ETEN EN DRINKEN

Savory Sunday #6 Frisse tonijnwrap

17 februari 2013

Ik lunchte voorheen eigenlijk altijd vrij standaard met twee boterhammen met beleg. Helemaal niet erg en ik doe het nu nog regelmatig, maar ik probeer wel wat meer te variëren. Als we ’s avonds een keer wraps hebben gegeten, houd ik er meestal een paar over. Op een dag besloot ik daar, samen met een blikje tonijn dat ik nog had staan, eens een lunchwrap van te maken. En lekker dat het was!

 

Wat heb je nodig? (1 portie)

1 grote wrap of 2 kleintjes (op de foto zie je de meergranenvariant)
1/2 blikje tonijn (ik neem altijd die in olijfolie)
Cherrytomaatjes
Zwarte olijven (eventueel in stukjes)
Rucola
Peper en zout

 

Bereidingswijze

Typisch gevalletje ‘kind kan de was doen’. Warm de wrap 30 sec op in de magnetron. Dan is hij makkelijker te vouwen. Smeer de tonijn in een smalle baan van de buitenkant van de wrap tot ongeveer het midden. leg daarop een handje rucola en verdeel er de gehalveerde cherrytomaatjes en de (in stukjes gesneden) zwarte olijven. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout. Nu gaan we de wrap dichtvouwen. Pak hiervoor de onderste helft (waar dus geen ingrediënten op zitten en vouw die voorzichtig naar boven. Pak vervolgens een van de zijkanten en vouw die naar het midden en doe hetzelfde met de andere zijkant. Gebruik je een grote wrap dan kun je ervoor kiezen deze schuin door midden te snijden. Et voilà: je wrap is klaar.

Tip: Je kunt de tonijn extra lekker maken door er een lepel mayonaise doorheen te roeren. Ik vind het persoonlijk ook lekker zonder, dus doe dat eigenlijk nooit. Ook kappertjes en zongedroogde tomaatjes zijn er lekker bij. En hou je niet van tonijn, dan kun je natuurlijk variëren met ingrediënten die je wel lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zalm, gegrilde kip, ham, avocado…

Mocht jij een andere hemelse combinatie van wrapingrediënten hebben ontdekt, dan hoor ik die graag!

Eet smakelijk!

 

 

 

 

1 reactie

  • Reply Mieke 17 februari 2013 at 19:57

    Ziet er lekker uit!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.