ETEN EN DRINKEN

Savory Sunday #4 – Almondy, de ultieme guilty pleasure!

3 februari 2013

Om iets lekkers te eten hoef je gelukkig niet altijd lang in de keuken te staan. En soms, heel soms, hoef je er zelfs niet meer voor te doen dan het uit de verpakking halen. Nee, ik heb het hier niet over een kant-en-klaarmaaltijd, maar over een heerlijk taartje dat je in diepvries of koelkast bewaart en voor het serveren alleen maar even op kamertemperatuur hoeft te laten komen. Almondy is haar naam en echt, ik vind het ZO lekker dat ik het jullie niet wil onthouden. Vandaag als ‘Savory Sunday’ dus geen recept, maar iets wat je gewoon bij de plaatselijke supermarkt kunt kopen.

Komt dit taartje je bekend voor? Dat kan. Ze maakt namelijk standaard onderdeel uit van de toetjesvitrine van Ikea. Toen we wisten dat we voor afgelopen vrijdag eters op bezoek zouden krijgen en maar geen toetje konden bedenken, besloten we dat het ijs moest worden. Want ijs is altijd goed. In de ijsvitrine van de supermarkt viel ons oog op Almondy. We hoefden er niet lang over na te denken dat zij een veel betere keus zou zijn dan ijs. Want we waren al fan sinds we drie jaar geleden gingen samenwonen en regelmatig een middag bij Ikea doorbrachten en er dan voor het gemak ook maar meteen aten.

Gelukkig viel Almondy ook bij het bezoek erg goed in de smaak. Ik heb trouwens wel een tip voordat je de taart in punten verdeelt: maak ze niet te groot! Wij hebben het taartje in 8-en gesneden en voor vanavond liggen de laatste twee stukjes te wachten. Een stukje lijkt dan wat aan de  kleine kant, maar is behoorlijk machtig en daarom (wat mij betreft) precies genoeg. En helemaal lekker is het als je er een lekker kopje koffie of thee bij drinkt.

Enjoy!

2 Comments

  • Reply Marcella 4 februari 2013 at 10:28

    Jaaaaa, die heb ik ook wel gegeten bij de Ikea. Lekker!

  • Reply Suzanne 5 februari 2013 at 22:19

    Jaa heerlijk, mijn vriendinnen en ik gaan speciaal er voor naar de Ikea! haha

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.