FOOD Savory Sunday

Savory Sunday #3 – Gezonde pannenkoeken

27 januari 2013

banaaneipannenkoek

Nee, ik ben niet de eerste die dit recept op haar blog plaatst. Maar ik ben er enthousiast over en weet dat er genoeg mensen zijn die het nog niet kennen. Naast een supergezond alternatief voor ‘normale’ pannenkoeken is dit recept ook ideaal voor mensen die lactose-intolerant zijn (niet tegen koemelk kunnen).

Wat heb je nodig? (twee kleine pannenkoeken)

2 eieren (losgeklopt)
1 banaan (geprakt)
Olijfolie

 

Bereidingswijze

Pak een kommetje en prak de banaan daarin met een vork fijn. Zorg dat je alle stukjes zo goed mogelijk fijnprakt, dan wordt je pannenkoek straks mooi egaal. Vervolgens pak je twee eieren. Breek ze boven datzelfde kommetje en klop je het ei door de geprakte banaan. Blijf goed kloppen en mengen tot je geen eidooier meer ziet zitten en het beslag een lichtgele kleur heeft. Als je beslag klaar is pak je een koekenpan. Ik heb een kleintje gebruikt, maar een grote werkt ook prima. Verhit een beetje olijfolie in de pan en schenk er vervolgens een flinke lepel beslag in. Wanneer de pannenkoek aan de onderkant mooi bruin is (en dat gaat vrij snel) keer je de pannenkoek met een spatel om en bak je ook die kant nog even kort aan. Als beide kanten goudbruin zijn is het tijd om de pannenkoek op te dienen en te smullen!

Tip: je kunt de pannenkoek gewoon naturel eten, maar ik vond hem dan persoonlijk wat aan de ‘flauwe’ kant. Afhankelijk van je smaak en hoe (on)gezond je de pannenkoek wil maken, kun je variΓ«ren met vers fruit, jam, ijs, poedersuiker, of stroop. Mocht je nog een lekkere variatietip hebben, dan hoor ik het graag!

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Reacties

  • Reactie Simone 27 januari 2013 at 20:59

    Wat een goed recept! Ik ben echt een pannenkoekenliefhebber dus ik ga hem zeker eens uitproberen!

  • Reactie Mieke 27 januari 2013 at 21:42

    Ik zag de pannenkoekjes al veel voorbij komen, maar het recept had ik nog niet gevonden. Nu dus wel! πŸ™‚
    Ik ga ze zeker ook eens uitproberen.

  • Reactie Marcella 31 januari 2013 at 17:13

    Jaaaa, lekker! Ik ga er de volgende keer wat meer fruit op/bij doen. Ik had na het eten nog trek, en das niet zo handig πŸ˜‰

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge