ETEN EN DRINKEN

Savory Sunday #1 – Overheerlijke gegrilde groenten

13 januari 2013

Elke zondag ga ik een recept posten van een gerecht waar ik enthousiast over ben. Deze week zijn dat gegrilde groenten. Dat klinkt in eerste instantie misschien niet erg bijzonder, maar ik heb ze gisteren gegeten en verbaasde me over de heerlijke smaak. En het is ook nog eens heel gezond, dus een prima onderdeel van een verantwoorde maaltijd!

Wat heb je nodig? (2 personen)

1 paprika (grof gesneden)
1 aubergine (grof gesneden)
1 courgette (grof gesneden)
1 rode ui (in ringen)
2 tomaten (in partjes)
1 flinke hand knoflookolijven
1 bosje verse tijm
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Ik vind het persoonlijk het lekkerst als de groenten grof gesneden zijn. Hou je van een wat fijnere structuur, dan kun je er uiteraard voor kiezen ze in kleinere stukjes te snijden. Meng de gesneden groenten met zout, peper en tijm en giet er een flinke scheut olijfolie overheen. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven en roer na 15 minuten alles nog een keer om. Zet de oven op de grillstand en grill de groenten vervolgens nog eens 15 minuten. Afhankelijk van welke oven je gebruikt kan het nodig zijn iets korter of juist iets langer te grillen. Als de groenten bovenop een beetje zwart kleuren weet je dat ze goed zijn en kun je aan tafel!

De groenten zijn heerlijk bij een stukje vlees of vis en aardappeltjes, maar passen ook heel goed bij een gerecht met rijst of couscous.

Eet smakelijk!

 

 

2 Comments

  • Reply Mieke 14 januari 2013 at 10:06

    Goed recept! Ga ik zeker eens proberen.

  • Reply Marcella 15 januari 2013 at 22:07

    Leuk, ik kan bij jou goede inspiratie op doen dus! Dit gerecht klinkt lekker! At je er ook nog iets naast?

  • Laat een antwoord achter aan Mieke Cancel Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.