RECEPT

Salade met geitenkaas en pijnboompitten

8 mei 2018

Geen idee wat je op tafel moet toveren nu het warme weer is losgebarsten? Wat mij betreft kun je met een goedgevulde salade nooit de plank misslaan. Je serveert ‘m afhankelijk van hoeveel honger je hebt gewoon als maaltijd of samen met wat brood of aardappeltjes en een stukje vlees/vis of bij de barbecue. Deze salade met geitenkaas vind ik in elk geval om je vingers bij af te likken en dus deel ik hem graag met je!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram sla naar keuze
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 flinke hand snoeptomaatjes
  • 100 gram geitenkaas met honing
  • 1 handje pijnboompitten
  • Balsamicoazijn naar smaak
  • Snufje peper en zout

Bereidingswijze

Voor deze salade kun je elke sla nemen die je lekker vindt. Ik neem meestal een ijsbergsla melange, maar ik heb ook weleens veldsla gekozen of een jonge bladsla melange. De wat ‘scherpere’ slasoorten skip ik meestal omdat mijn kinderen die niet lekker vinden. Houd jij er wel van, dan kun je daar natuurlijk wel gewoon voor kiezen.

Snijd de ui, paprika en snoeptomaatjes in kleine stukjes. De paprika en tomaatjes kun je direct bij de sla doen, de ui fruit je even aan in een pan. Het is het lekkerst als de ui nog lauw is als je de salade opdient, dus bak de ui op het laatste moment.

Brokkel de geitenkaas over de salade. Doe de pijnboompitten zonder olie of boter in een pannetje en bak ze even aan. Schud ze op het laatst over de salade.

Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe en maak het af met wat balsamicoazijn. Dat laatste vind ik echt het geheime ingrediënt, omdat het heerlijk combineert met de ui en geitenkaas.

Eet smakelijk!

Zoals je ziet is het een vrij simpele salade, maar ik vind hem echt super lekker. Ook de kinderen zijn er dol op.

Eet jij graag salades in de lente en zomer?

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Reactie

  • Reactie Nicole Orriëns 8 mei 2018 at 10:57

    Ja zeker wel. Vooral als het warm is heb ik verder toch niet zo’n trek. Dan is een frisse salade prettig.

  • Laat een reactie achter

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.