ETEN EN DRINKEN REVIEW

Review: Pickwick Herbal Goodness

16 januari 2013

Een kopje koffie op z’n tijd vind ik heerlijk, maar met thee maak je me pas echt blij. Vooral groene thee en kruidenthee gaan er hier met liters per week doorheen. Laatst kwam ik in de supermarkt de Herbal Goodness thee van Pickwick tegen. De thee is er in 5 verschillende varianten: Slaap lekker, Spijsvertering, Weerstand, Concentratie en Liefde & Passie. Het liefst had ik ze allemaal meegenomen, maar ik koos voor de Slaap lekker en de Spijsvertering omdat ik daar het meest benieuwd naar was.

Slaap Lekker bevat 25% valeriaan, 59% kamille en 5% lavendel. Volgens Pickwick is valeriaan een kruidachtige plant die je helpt goed te slapen.

Spijsvertering bevat 25% kruizemunt, 10% venkel en 10% brandnetel. Volgens Pickwick is kruizemunt een plant die van oudsher wordt gebruikt om de spijsvertering te ondersteunen.

Ik heb beide smaken nu een aantal keer geproefd. Een mooi moment dus om je er mijn mening over te geven. Laten we beginnen met Slaap Lekker. Het eerste dat ik dacht toen ik de verpakking opende was ‘jemig, wat een sterke geur! Ik hoop niet dat de thee ook zo smaakt…’. Als je aan het theezakje ruikt, of zelfs maar het kartonnen doosje opent, komt je direct een vrij overheersende lucht tegemoet. Volgens Pickwick komt dat door de valeriaan, deze heeft een vrij sterke geur. Maar toen ik de thee uiteindelijk proefde, vond ik de smaak lang niet zo sterk als de geur van het zakje deed vermoeden. Ik vond de thee zelfs aangenaam ruiken. De geur en smaak brachten me echt in de stemming om te slapen. Of ik er echt beter door geslapen heb durf ik niet te zeggen, maar ik vind het zeker een lekkere thee om net voordat je gaat slapen (eventueel lekker in pyjama op de bank) te drinken.

De smaak Spijsvertering heb ik nu een aantal keer gedronken tijdens de lunch. De smaak is meer neutraal dan die van Slaap Lekker. De munt en brandnetel maken het een ‘verfrissende’ thee die wat mij betreft perfect samengaat met een lichte lunch. Aan mijn spijsvertering heb ik trouwens niets gemerkt, maar dat kan ook komen doordat ik daar over het algemeen geen problemen mee heb. Ik zou deze thee trouwens ook aanraden als hij niet specifiek voor een betere spijsvertering zorgde. Hij smaakt gewoon lekker!

Nu ik deze twee smaken geprobeerd heb, ben ik ook wel benieuwd naar de andere drie. Misschien dat ik die op een later moment nog eens ga testen. Heb jij Pickwick Herbal Goodness al geprobeerd? En wat vond je ervan?

Pickwick Herbal Goodness thee heeft een adviesprijs van €1,89 en is onder andere te koop bij Albert Heijn.

3 Comments

 • Reply Dionne 17 januari 2013 at 10:27

  Ik heb ze nog niet geprobeerd en ga zeker de slaap lekker proberen!

 • Reply Marcella 17 januari 2013 at 14:11

  Ik heb alle smaken behalve de weerstand thee. De weerstand thee heb ik al van Zonnatura dus ik vond het wat dubbelop om dezelfde thee van twee merken te hebben.

  De slaap lekker thee vond ik lekker, maar inderdaad heeft hij ook een sterke smaak. Ik weet niet zeker of ik er beter door geslapen heb. Ik heb hem ook pas eenmaal geprobeerd, nog maar eens vaker doen. De spijsverteringthee is mijn favoriet. Lekkere smaak! De concentratiethee dronk ik gisteren op het werk. De ginseng maakt het een aparte smaak. Ik vond het een lekkere afwisseling, maar werd er niet knallend energiek door 😉 De liefdesthee heeft een zoete smaak. Niet mijn favoriet, meer voor af en toe een pot of kopje.

  • Reply Monique 18 januari 2013 at 10:08

   Leuk dat jij op een na alle smaken hebt! Ik denk dat ik de concentratiethee maar eens mee neem als ik die tegenkom. Kan ik wel gebruiken tijdens het studeren!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.