ETEN EN DRINKEN REVIEW

Review: Mathijs Maaltijdbox

15 september 2015

mathijs maaltijdbox

Je hebt een druk leven, maar wilt toch het liefst elke avond (of in elk geval een aantal avonden per week) een verse en gezonde maaltijd op tafel zetten. Komt dit je bekend voor? Wij doen ons best zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten en proberen dat voor elkaar te krijgen door vooraf een weekmenu samen te stellen en de boodschappen het liefst voor de hele week in één keer in huis te halen. Helaas lukt dat niet altijd en dan is het soms best puzzelen geblazen.

In plaats van zelf bedenken wat voor gerechten er de komende week op tafel komen, kun je een maaltijdbox bestellen. De box wordt thuisbezorgd en bevat alle ingrediënten voor een aantal maaltijden en de recepten, zodat je én niet meer hoeft na te denken over wat er gegeten wordt én je er niet meer voor naar de winkel hoeft. Er zijn inmiddels verschillende van dit soort maaltijdboxen op de markt en een ervan is de Mathijs Maaltijdbox. Wij mochten ‘m een weekje testen!

Vooraf kon ik aangeven wanneer ik mijn box graag wilde ontvangen. Ik wist al dat het maandagavond zou worden, maar zou op zondag nog een sms’je krijgen met het precieze tijdstip. En inderdaad, die zondagmiddag ontving ik het volgende bericht:

‘Hallo Monique! maandag wordt rond 20:21 jouw Maaltijdbox bezorgd. Let op: dit is een indicatie, de bezorgtijd kan een uur afwijken. Smakelijke groet, Mathijs’

Aardig van Mathijs, hè? En die ‘let op’ had hij best weg kunnen laten, want stipt om 20.21 uur werd er aangebeld en stond er een koelauto voor de deur met een meneer die mij de maaltijdbox overhandigde. Nadat ik er wat foto’s van had genomen, maakte ik hem meteen open. Omdat er producten in zitten die meteen de koelkast in moesten, maar ook omdat ik razend nieuwsgierig was naar de inhoud!

mathijs2

We ontvingen de Familiebox, die volgens de website gerechten bevat die ook kinderen lekker vinden, in het formaat ‘middel’. De hoeveelheden daarvan zijn afgestemd op 2 volwassenen en 1-2 kinderen. Perfect voor ons gezinnetje dus! Elke week bevat de box drie andere gerechten, dus ik kan alleen wat vertellen over het weekmenu dat onze box bevatte.

Recept 1: Kipfilet met pasta, maïs en rode pesto

mathijs3

Ik houd erg van pasta, dus dit gerecht kon niet anders dan lekker zijn. En dat was het! Ik kwam laat uit mijn werk die dag, dus M had gekookt. Als ik het had gemaakt, had ik iets meer pesto door de pasta gedaan. Ik vond het nu wat aan de flauwe kant namelijk. Lise smulde ervan en ook M vond het lekker smaken. Schot in de roos dus!

Recept 2: Runderworstjes met rijst en kikkererwten

mathijs4

De tweede dag maakten we dit gerecht met rijst en worstjes. Die laatste waren echt heerlijk! Ook de combinatie van de paprika, kikkererwten en rijst vond ik lekker. M vond de munt erbij niet zo’n succes en ik moet eerlijk zeggen dat ook ik het niet echt een toegevoegde waarde vond. Maar, los daarvan, was ook dit gerecht heel smakelijk!

Recept 3: Schol met aardappelpuree en worteltjes

mathijs5

Op donderdag was ik thuis en kookte ik het derde gerecht van de box. Het ziet er mooi uit, maar helaas vond ik dit de minste van de drie. Hoewel ik een echte visliefhebber ben, vond ik de schol uit de oven niet zo heel lekker smaken. Het is vast de gezondste bereidingswijze, maar ik vond hem erg ‘vissig’ smaken en niet lekker krokant (behalve het kaaskorstje dan). De aardappelpuree was minder smeuïg dan ik had gehoopt, maar verder wel goed van smaak en ook de worteltjes  smaakten goed. Lise vond dit overigens wel een heerlijk gerecht en at haar bordje leeg, dus zo zie je maar 😉

Ik vond het erg leuk om op deze manier eens kennis te maken met een maaltijdbox! Ik denk zeker dat het voor drukke gezinnen die door hun volle schema’s te weinig toekomen aan gevarieerd en gezond eten, een uitkomst kan zijn. Wel vind ik het jammer dat de box maar drie maaltijden bevat en je dus alsnog voor de rest van de week gerechten zult moeten bedenken. Ook vind ik de box persoonlijk wat aan de prijzige kant.

Naast de Familiebox die wij dus hebben geprobeerd, kun je ook kiezen voor de Variatiebox, die gerechten bevat voor 2 of 4 personen.

Wat kost het?

Voor de Familiebox middel (3 gerechten, geschikt voor een gezin met 2 volwassenen en 1-2 kinderen) betaal je 49 euro. Overige prijzen en informatie vind je op de website van Mathijs Maaltijdbox. Ik besluit deze review door de voor mij belangrijkste voor- en nadelen nog even op een rijtje te zetten.

Voordelen:

 • Niet hoeven nadenken over welke gezonde en gevarieerde gerechten je deze week weer op tafel zet.
 • De maaltijden zijn lekker en de hoeveelheid is ruim voldoende.
 • De box wordt thuisbezorgd omstreeks een vooraf bekend tijdstip.

Nadelen:

 • 3 maaltijden per box. Voor de overige 4 dagen van de week zul je zelf de boodschappen moeten doen.
 • Voor ons waren de hoeveelheden telkens iets aan de ruime kant, maar ik kan me voorstellen dat het wel precies genoeg is als je 1 groter kind hebt, of 2 kleine kinderen.
 • De prijs. 49 euro voor 3 maaltijden vind ik persoonlijk aan de prijzige kant.

Zou een maaltijdbox wat voor jou zijn? En was je al bekend met de Mathijs Maaltijdbox?

Dit artikel bevat producten die een bedrijf mij heeft toegestuurd.

10 Comments

 • Reply Puck 15 september 2015 at 11:19

  Klinkt heerlijk! Ik heb het meteen besteld. Wilde al een tijdje zoiets proberen, maar vond steeds de recepten niet lekker van de verschillende boxen. Mathijs is de eerste waarvan de recepten me echt aanspreken!

  • Reply Monique 15 september 2015 at 21:41

   Wat leuk Puck! Ik ben benieuwd hoe het jou bevalt. Eet smakelijk alvast 🙂

 • Reply Bianca 15 september 2015 at 11:54

  Het is een leuk concept maar een tientje erbij en wij hebben voor de hele week onze boodschappen binnen, dit is voor mijn budget wat te prijzig x

  • Reply Monique 15 september 2015 at 21:42

   Dat kan ik me voorstellen en heb ik ook als een van de nadelen beschreven. Het neemt je (een hoop) werk uit handen, maar daar staat wel wat tegenover…

 • Reply Vlijtig Liesje 15 september 2015 at 13:31

  De doos ziet er lekker gevuld en aantrekkelijk uit. Maar ik struikel ook een beetje over het prijskaartje.

  • Reply Monique 15 september 2015 at 21:44

   Dat was hij ook zeker!

 • Reply Simone 15 september 2015 at 14:54

  Ziet er inderdaad heel lekker uit. Maar veel te duur. Wat Bianca al schreef, met een beetje bijleggen kunnen we zelfs voor zo’n twee weken aan boodschappen in huis halen.

  • Reply Monique 15 september 2015 at 21:43

   Haha, twee weken zelfs! Tja, wie een beetje slim inkoopt kan een hoop besparen 🙂

 • Reply Mylou 15 september 2015 at 20:27

  Ziet er erg lekker uit! Voor mij als studentje helaas wel veel te prijzig :’).

  • Reply Monique 15 september 2015 at 21:44

   Jammer! Misschien iets voor later. En misschien dat de prijzen op den duur ook wel omlaag zullen gaan. Wie weet!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.