Ze zijn niet weg te denken in de Sinterklaasperiode: kruidnoten. Natuurlijk kun je ze bij de supermarkt kopen, maar nog veel leuker (en lekkerder!) is het om ze zelf te maken. Vooral met kinderen is het een leuke activiteit. Sinterklaasliedjes aan en gaan! Ik deel vandaag mijn recept voor kruidnoten met je. Een echte gouwe ouwe, want dit recept gebruikte mijn moeder al toen mijn broertje en ik klein waren!
Wat heb je nodig?
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram basterdsuiker
- 50 gram boter (op kamertemperatuur)
- 1/2 eetlepel speculaaskruiden
- snufje zout
- 1 a 2 eetlepels melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar. Dit gaat het gemakkelijkst met de hand. Kneed net zo lang tot je een soepel deeg hebt. Verdeel het vervolgens in kleine stukjes en draai daarvan kleine knikkers. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Schuif de bakplaat de oven in en bak de kruidnoten in 25 minuten gaar en knapperig.
Serveer de kruidnoten met een lekkere warme chocolademelk met slagroom. En eet je de kruidnoten niet direct op, bewaar ze dan luchtdicht in een blik of koektrommel. Zo blijven ze het langst lekker.
Geniet ervan!
De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.
1 reactie
Mmmm lekker!
Hoeveel kruidnoten haal je hier ongeveer uit?