FOOD

Recept: Overheerlijke tonijnpasta

2 mei 2012

Soms, heel soms lukt het me om iets te koken zonder dat er pakjes of recepten aan te pas komen. En nog minder vaak is het dan ook nog eens overheerlijk. Zondag was het raak, ik heb gesmuld! Daarom speciaal voor jullie hieronder het recept van mijn eigen overheerlijke tonijnpasta.

Benodigdheden:
– 150 g (volkoren)pasta
– 1 blikje tonijnstukken in olijfolie
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 bakje cherrytomaten
– zwarte olijven in stukjes
– kappertjes
– 1 eetlepel rode pesto
– peper en zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de ui en knoflook fijn en de cherrytomaatjes in schijfjes. Fruit de ui in de olijfolie en bak ook de fijngesneden knoflook mee. Voeg even later de tonijn toe en draai het vuur laag. Schep na een paar minuten de olijven door het mengsel. Als de pasta gaar is, roer je deze erdoorheen om te zorgen dat alle ingrediënten goed door elkaar gehusseld zijn. Voeg als laatste de cherrytomaatjes en kappertjes toe en roer de rode pesto erdoor. Nog even op smaak brengen met peper en zout en smullen maar!

Zoals je ziet heel eenvoudig, maar ZO lekker… Je kunt het overigens ook laten afkoelen en als pastasalade eten. Varieer ook gerust met ingrediënten die jij lekker vindt. Heb je nog suggesties of tips dan hoor ik die uiteraard graag!

20120502-231249.jpg

Misschien vind je dit ook leuk:

Geen Reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge