ETEN EN DRINKEN

Zomerse tonijnpasta

2 juli 2019
tonijnpasta

De zomer op je bord, dat omschrijft deze tonijnpasta het beste denk ik. Ik ben dol op pasta en kook al een hele tijd met zo min mogelijk pakjes en zakjes. Dit pastagerecht had ik een hele tijd niet gemaakt, maar heb ik sinds kort weer helemaal ontdekt. En het mooiste van alles… de kinderen smullen er ook van! Natuurlijk heb ik het recept voor je, zodat jij deze zomerse tonijnpasta binnenkort ook eens op tafel kunt zetten.

Zomerse tonijnpasta

Benodigdheden (2 à 3 personen)

– 200 g (volkoren)pasta
– 1 blikje tonijnstukken in water
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 bakje cherrytomaten
– zwarte olijven naar smaak
– kappertjes naar smaak
– 2 eetlepels rode pesto
– peper en zout
– olijfolie

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de ui, knoflook en paprika in stukjes en de cherrytomaatjes in schijfjes. Fruit de ui in de olijfolie en bak ook de fijngesneden knoflook en de stukjes paprika mee. Voeg even later de tonijn toe en draai het vuur laag. Schep na een paar minuten de olijven door het mengsel. Als de pasta gaar is, roer je deze erdoor om te zorgen dat alle ingrediënten goed door elkaar gehusseld zijn. Voeg als laatste de cherrytomaatjes en kappertjes toe en roer de rode pesto erdoor. Nog even op smaak brengen met peper en zout en smullen maar!

Zoals je ziet heel eenvoudig, maar ZO lekker… Je kunt de tonijnpasta overigens ook laten afkoelen en als pastasalade eten. Bijvoorbeeld als bijgerecht bij de barbecue. Varieer ook gerust met ingrediënten die jij lekker vindt. Heb je nog suggesties of tips, dan hoor ik die uiteraard graag!

Ook lekker om eens te proberen: Frisse tonijnwrap

Eet jij graag pasta en zo ja, hoe maak jij hem het liefst?

1 reactie

  • Reply Jolanda 2 juli 2019 at 21:20

    Klinkt heerlijk. Hier doen we wel eens spaghetti met rucola, cherrytomaatjes, ui, gerookte kipfilet en groene pesto. Ook groot succes bij de kinderen.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.