ETEN EN DRINKEN

Recept: Honingmuffins met aardbeiensalsa

21 januari 2013

Aangezien ik ‘Savory Sunday’ gisteren helaas moest skippen, heb ik vandaag alsnog een recept voor jullie. En wat voor een… Serveer dit dessert en Blue Monday verdwijnt als sneeuw voor de zon. Dat weet ik zeker!

Wat heb je nodig?
Voor 6 muffins:
175 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zuiveringszout
50 g vloeibare honing
40 g rietsuiker
50 g gesmolten boter
1 ei, losgeklopt
150 mol Griekse yoghurt
Raspsel van 1 kleine sinaasappel/mandarijn
Warme honing (om te glaceren)

Voor de salsa:
200 g aardbeien
2 el vloeibare honing
2 el sinaasappelsap

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm in of zet er zes papieren vormpjes in. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zuiveringszout boven een kom en voeg er de honing, rietsuiker, boter, het ei, de yoghurt en het sinaasappelraspsel door. Roer alles goed door.

Verdeel het beslag over de zes vormpjes en bak ze 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Maak intussen de salsa. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Zet een klein pannetje op het vuur en verwarm daarin de honing en het sinaasappelsap zonder het te laten koken. Haal de pan van het vuur en voeg de aardbeien toe en schep ze voorzichtig om.

Haal de muffins uit de oven en bestrijk ze eventueel met wat warme honing om ze mooi te laten glanzen. Serveer elke muffin op een voorverwarmd bordje met een lepel aardbeiensalsa. Wij deden er om het helemaal af te maken nog een bolletje slagroomijs bij.

Eet smakelijk!

3 Comments

  • Reply Mieke 21 januari 2013 at 22:11

    Mjam! Dat klinkt wel heel goed!

    • Reply Monique 21 januari 2013 at 22:17

      Ja he! Manlief maakte dit toen ik na een lange dag school en veel lopen, wachten en fietsen in de kou eindelijk thuis was. Dat maakte het zo mogelijk nog lekkerder 🙂

  • Reply Marcella 23 januari 2013 at 16:55

    Lekker, klinkt goed!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.