ETEN EN DRINKEN GASTBLOG

Recept: gezonde kikkererwtensalade met tonijn

9 maart 2020
kikkerwtensalade

Door gastblogger Jasmina – Deze kikkererwtensalade met tonijn is perfect mee te nemen naar kantoor, omdat je het makkelijk van te voren kan voorbereiden. Ik ben Jasmina, moeder van een dochter van anderhalf en al heel wat jaartjes samen met mijn man. Ik ben gek op koken en stiekem nog gekker op lekker eten. Ik ben dus ook een echte lekkerbek. Ik blog sinds begin dit jaar op Sparkles Inside, mijn persoonlijke lifestyle blog. Door middel van deze gastblog wil ik graag mijn meest favoriete salade met jullie delen.

Kikkererwten mogen niet ontbreken binnen een healthy lifestyle. Wil jij graag wat gezonder eten, maar ben je een echte lekkerbek? Dan is deze salade wel wat voor jou denk ik! Ik ben overigens gek op salades en nog gekker op kikkererwten. Kikkererwten zijn peulvruchten die niet alleen lekker zijn maar ook nog eens super gezond. Ze bevatten gezonde eiwitten en vezels, maar vullen in het bijzonder goed je mineralen aan.

Na het eten van deze salade kan ik je verzekeren dat je onder andere een verzadigd gevoel hebt. Voor het gemak heb ik daarom dus gekozen voor kikkererwten uit blik.  Het is echter nog lekkerder als je gedroogde kikkererwten een nachtje in de week laat staan zodat ze lekker zacht worden. Deze salade kan je dus perfect de avond van te voren bereiden. Zo heb je een heerlijke, gezonde, maar ook voedzame lunch voor op het werk. We houden allemaal wel van iets lekkers, toch?

Wat heb je nodig?

1 blikje kikkererwten van 400 gram
1 rode ui
3 eetlepels zilveruitjes
3 grote augurken
1 Spaanse peper
zongedroogde tomaten
1 blikje tonijn
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 takje selderij
3 eieren
zout en peper naar smaak
zonnebloemolie

Kikkererwtensalade – zo maak je het

  1. Snijd als eerste de ui en knoflook in kleine blokjes.
  2. Bak daarna de ui en knoflook in een beetje zonnebloemolie totdat deze goudbruin zijn.
  3. Laat intussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet, spoel ze af en giet ze nogmaals af.
  4. Bak daarna de tonijn verder mee met de knoflook en ui op middelmatig vuur.
  5. Voeg de kikkererwten toe aan de tonijn en bak intussen het geheel op.
  6. Terwijl je de kikkererwten opbakt op laag vuur, snijd je de selderij heel fijn en voeg je deze ook toe.
  7. Laat de kikkererwten en tonijn vervolgens afkoelen.
  8. Kook intussen de eieren.
  9. Snijd de rode ui en Spaanse peper op dezelfde wijze in dunne reepjes en voeg deze vervolgens toe aan de tonijn met kikkererwten.
  10. Tenslotte snijd je de augurk en zongedroogde tomaat in kleine stukjes en voeg je deze samen met de zilveruitjes toe.
  11. Snijd als laatste het gekookte ei in stukjes en voeg deze vervolgens aan de salade toe.

Variatietips: Voor een zoetzure bite kun je een gesneden appeltje aan de kikkererwtensalade toevoegen. Omdat ik dat zelf deze keer niet heb gedaan, heb ik het bij de ingrediënten weggelaten. Ook kun je Turkse kleine pepertjes op zuur (deze kun je bij een Turkse winkel kopen) toevoegen. Niet iedereen houdt van pittig, maar ik vind het echt heerlijk.

Eet smakelijk!

Ben je nog niet uitgegeten en op zoek naar nog meer lekkere recepten? Elke vrijdag plaats ik een recept op mijn eigen blog.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.