RECEPT

Philadelphia Cheesecake met Oreo bodem

8 maart 2018

Cheesecake, ik ben er dol op. Er zijn weinig dingen waar je me ’s nachts voor wakker mag maken. Maar een stuk cheesecake op New Yorkse wijze is er zeker weten één van. Zoals je weet was ik begin deze week jarig. Ik vierde het klein, maar wilde de visite wel graag iets lekkers kunnen voorschotelen. Een zelfgemaakte cheesecake leek me wel wat. Ik zocht wat recepten, paste ze aan naar mijn wensen en dat resulteerde in deze Philadelphia Cheesecake met Oreo bodem. Eentje om je vingers (letterlijk) bij af te likken!

Benodigdheden:

  • 2 rollen oreo koekjes (eventueel 4 koekjes achterhouden voor decoratie)
  • 85 gram roomboter (ongezouten)
  • 600 gram Philadelphia roomkaas naturel
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren en 3 eidooiers
  • 1,5 eetlepel bloem
  • Springvorm met een doorsnede van 23 cm
  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Mixer

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wij hebben een heteluchtoven, dus ik heb 175 graden aangehouden. Vet de bodem van de springvorm in met boter en bedek de randen met een strook bakpapier.

Maal de Oreokoekjes in de keukenmachine tot een fijn poeder (het mag nog wat korrelig zijn). Smelt de boter in een steelpannetje, haal het van het vuur en roer de fijngemalen koekjes erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het zachtjes aandrukken en gladstrijken. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Doe de Philadelphia, basterdsuiker, vanillesuiker, de eieren en de bloem in een grote kom en mix door elkaar tot een glad mengsel. Je kunt hiervoor ook de keukenmachine gebruiken als deze een mix-stand heeft.

Haal de Oreo bodem uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel er bovenop. De achtergehouden Oreo’s kun je fijn hakken en op de bovenkant strooien. Ik besloot hem ‘naturel’ te houden.

Draai de oven terug naar 110 graden en bak de cheesecake op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 75 minuten gaar. Laat de cheesecake daarna volledig afkoelen in de oven. Hierna zet je hem in de koelkast en laat je hem nog een flink aantal uur (bij voorkeur een hele nacht) opstijven.

Naar wens kun je de cheesecake decoreren met stukjes Oreo of, zoals ik heb gedaan, met verse frambozen of ander rood fruit. Ik vind persoonlijk het frisse van het fruit heel goed combineren met het romige van de cheesecake en het zoete van de Oreo bodem.

En dan is het tijd om te smullen! Let erop dat je de stukken niet te groot snijdt, want de taart is vrij machtig. Maar ook enorm verslavend. Wees dus gewaarschuwd.

Eet smakelijk!

Ben jij ook zo dol op cheesecake?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geen Reacties

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.