ETEN EN DRINKEN

Uitgebreid kokkerellen of makkelijk en snel? *

3 september 2020
keuken

‘Vroeger’ (lees: voordat ik kinderen had) vond ik het leuk om uitgebreid te koken. Niet elke dag hoor, maar in het weekend stond ik geregeld een uur in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Sinds een jaar of zeven, maar eigenlijk vooral sinds ik er alleen voor sta, kost het koken me gemiddeld nog maar een kwartiertje per dag. Ik kies meestal voor eenvoudig, snel klaar en toch redelijk voedzaam en smaakvol. Maar wat zou ik toch graag weer eens écht de tijd nemen om me uit te leven in de keuken…

Liefde voor koken

Wat maakt koken nu zo leuk (of vervelend)? Voor mij is dat sowieso het uitproberen van nieuwe gerechten, maar ook het koken van bekende recepten die ik gewoon onwijs lekker vind. Ik hou enorm van eten en het genieten begint dan soms al bij het bereiden ervan (cheesy but true!). Of ik dan elke dag superveel zin heb om mijn pannen tevoorschijn te halen? Nee. Doordeweeks heb ik meestal geen zeeën van tijd en maak ik iets eenvoudigs. Ik kook dan niet met tegenzin, maar sta ook weer niet te springen. Als ik in het weekend eters krijg vind ik het wél leuk om uit te pakken en beleef ik ook veel meer plezier aan het koken. En als het daarna met smaak wordt opgegeten is dat natuurlijk de kers op de taart 🙂 Overigens maak ik meestal geen heel spannende dingen hoor. Ovenschotels vind ik altijd leuk om te maken, een quiche, of een lekkere risotto… Glaasje wijn erbij en genieten maar!

Lees ook: Recept voor zoete aardappelsoep

Kwalitatief goed kookgerei

Plezier met koken (en eten) valt of staat met de juiste spullen. Daar ben ik van overtuigd. En dat betekent dus dat je het beste investeert in goede messen, aantrekkelijk servies en vooral degelijke pannen. Waarbij het heel belangrijk is dat je de juiste pan gebruikt voor datgene dat je klaarmaakt. Heel eerlijk gezegd heb ik nu naast een aantal kookpannen één wokpan en één koekenpan. Voor de meeste dingen die ik nu kook is dat prima, maar ik ben wel van plan mijn pannencollectie langzaam maar zeker uit te breiden. Je vindt allerlei soorten pannen, zoals braadpannen, wokpannen, koekenpannen, hapjespannen en sauteerpannen bij kookwinkel.nl. Een hele fijne shop met de beste merken op culinair gebied in het assortiment. Het eerste dat ik zelf graag zou willen aanschaffen is een goede braadpan. Daar grijp ik nu het vaakst op mis.

En als de uitrusting dan helemaal in orde is, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je het gaat gebruiken. Maar ik denk dat hoe vaker je het doet, hoe meer plezier je erin krijgt.

Sta jij graag in de keuken en kook je vaak uitgebreid of meestal eenvoudig en snel?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.