BLOGGEN FOOD MAMA CHALLENGE

Mama Challenge – Yoghurt-aardbei ijsjes

22 juli 2015

ijsje3

Het is tijd voor de eerste opdracht binnen de Mama Challenge! Aangezien de temperatuur richting het einde van vorige week opeens weer tot zomerse waarden steeg, leek het me leuk te beginnen met het zelf maken van (gezonde) ijsjes.

Ik wilde het graag simpel en gezond houden en dus zocht ik naar makkelijke recepten waarbij ik niet teveel ingrediënten nog moest kopen. Ik combineerde er een paar en ontdekte dat ik alles eigenlijk al in huis had, behalve de vormpjes om de ijsjes mee te maken. Aangezien Michiel in het centrum werkt, vroeg ik of hij even bij HEMA wilde kijken, want ik wist dat ze ze daar verkopen. Maar helaas… Uitverkocht! Tja, vind je het gek met zo’n weer!

Een paar dagen later waren we toevallig bij Albert Heijn en alsof het zo moest zijn, liepen we daar zo’n beetje tegen een enorme stapel ijslollyvormpjes aan. Ze kostten €2,99, maar bij de kassa bleek ook nog eens dat er de helft af ging. Tip dus voor wie nog van die vormpjes zoekt!

Weer een paar dagen later, toen Lise haar middagslaapje deed, ging ik in de keuken aan de slag. En serieus, ik was in minder dan 10 minuten klaar. De ijsjes zijn in een paar stappen gemaakt en ik heb van elke stap een foto gemaakt.

Hoe maak je ze?

ijs

Stap 1: pak een kom of schaal en schep daar een redelijke hoeveelheid Griekse yoghurt in. Ik heb het niet afgemeten, maar een beetje op gevoel gedaan. Ik denk ik ongeveer 200 ml gebruikt heb. Doe bij de yoghurt 1 a 2 eetlepels honing en roer dit goed door elkaar. Het is verstandig even te proeven of het zoet genoeg is naar je smaak. Zo niet, dan kun je nog wat extra honing toevoegen.

Stap 2: Ik heb gekozen voor aardbeien uit de diepvries. Op de foto bovenaan zie je ook mango, maar die gebruik ik voor een volgende keer. Kies je ook voor diepvriesfruit, dan is het raadzaam dit een half uurtje voordat je begint uit de vriezer te halen. Vervolgens kun je het met een vork redelijk makkelijk fijnprakken. Je kunt er ook voor kiezen het even kort in de blender te doen. Het hoeft trouwens geen glad mengsel te zijn, er mogen best wat kleine stukjes in het papje blijven zitten.

Stap 3: Voeg het fruitpapje toe aan het yoghurt-honingmensel en schep het een aantal keer door. Niet te goed roeren, het is juist leuk als het er wat losjes doorheen gemengd is.

Stap 4: Nu is het tijd om de ijsvormpjes te gaan vullen met het mengsel. Ik vond dit het makkelijkst met een lepel. Doe de stokjes erin en laat het ongeveer zes uur lang bevriezen in de diepvries.

ijsje1

Zijn de ijsjes goed bevroren, houd ze dan kort onder de warme kraan, tot je het ijsje met het stokje voorzichtig uit het vormpje kunt halen. En dan… genieten maar!

Wat vonden we ervan?

Lise vond het ijsje enorm interessant, maar liet het bij een paar likjes. Ikzelf vond het op zich lekker verkoelend, maar op de een of andere manier wat waterig. Ik kwam erachter dat toen het ijsje een klein beetje gesmolten was, het romige van de yoghurt beter te proeven was. Dat is dus een kleine tip mocht je deze ijsjes zelf ook een keer willen maken.

ijsje2

Andere mama’s die een recept voor (gezonde) ijsjes deelden binnen deze Mama Challenge zijn:

Heb jij weleens zelf ijsjes gemaakt?

Misschien vind je dit ook leuk:

8 Reacties

  • Reactie Priscilla 22 juli 2015 at 07:21

    Ze zien er heerlijk uit! Ik heb deze challenge voor morgen gepland staan en ook mijn kind was niet erg enthousiast over de zelfgemaakte ijsjes hihi Wel heel erg schattig hoe ze naar het ijsje kijkt!
    Priscilla schreef: Blog Help: 10 Blog Tips IIIMy Profile

  • Reactie ilsa 22 juli 2015 at 13:08

    Hier maken we ook zelf de ijsjes en de kleine is er dol op. Wat ook erg goed gaat is (verse) ananas. Snij ze in een plak/vormpje, stokje erdoor prikken en invriezen. Met een half uurtje zijn ze al heerlijk koud. Een andere favoriet hier is een milkshake/smoothie. Deze maak ik van vers fruit wat ik een uurtje in de vriezer gooi. Daarna met melk of yoghurt of vanilleijs in de blender. Heerlijk verkoelend, gezond én lekker 🙂

  • Reactie Marijke 22 juli 2015 at 13:24

    Het is zeker leuk als je dit niet helemaal goed mengt. Ziet er leuk uit zo. En ja ze lijken we ook zeker heel lekker!
    Marijke schreef: Billendoekjes ZwitsalMy Profile

  • Reactie Mama Challenge 2015 Watermeloen ijs - GoodGirlsCompany 24 juli 2015 at 10:48

    […] Monique maakte yoghurt mango en aardbeienijsjes […]

  • Reactie Mama Challenge 2015 Watermeloen ijsje - GoodGirlsCompany 24 juli 2015 at 10:53

    […] Monique maakte yoghurt mango en aardbeienijsjes […]

  • Reactie Mamachallenge 8: uitstapje naar de speeltuin | 24 juli 2015 at 19:11

    […] naar de andere blogmama’s die meedoen aan de mamachallenge? Moonoloog maakte ijsjes van yoghurt. Cassandra deed een challenge die ik ook nog graag wil doen: elke dag een […]

  • Reactie Maak een gezond ijsje mamachallenge - Mama Scrapelle 23 augustus 2015 at 13:07

    […] mama’s hebben ook ijs gemaakt! Kijk maar eens op de blog van: Thea, Cassandra, Monique en […]

  • Reactie Mamachallenge 8: uitstapje naar de speeltuin ⋆ Marstyle 7 juni 2017 at 21:10

    […] naar de andere blogmama’s die meedoen aan de mamachallenge? Moonoloog maakte ijsjes van yoghurt. Cassandra deed een challenge die ik ook nog graag wil doen: elke dag een […]

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge