ETEN EN DRINKEN

Lekker barbecueën in je eigen tuin *

7 juni 2021

In mijn Snapshot Sunday kom je in deze tijd van het jaar regelmatig foto’s van een barbecue tegen en dat is niet voor niets: ik vind het heerlijk én gezellig om te barbecueën, of dat nu in onze eigen tuin is of bij vrienden. De vraag blijft natuurlijk altijd: hoe zorg je ervoor dat je optimaal geniet van een goed barbecue-moment in je eigen tuin? Ik inspireer je graag met wat praktische info en tips die jouw barbecue-vuurtje hopelijk aanwakkeren. 

Lang leve je achtertuin!

Er is een flinke discussie die al jarenlang woedt in barbecueland: grillen op kolen of op gas? Welke keuze je daarin ook maakt, over één ding zijn alle liefhebbers het helemaal eens: je achtertuin is de beste plek om te barbecueën. Als je tenminste genoeg ruimte hebt om daar relaxed te kunnen zitten eten. Mijn tuintje is klein, maar groot genoeg om met de kinderen en een paar vrienden lekker te kunnen zitten.

Dat we inmiddels gewend zijn geraakt aan het buitenleven in Nederland, is wel duidelijk. Maar de manier waarop je dat doet, bepaal je natuurlijk zelf. Je ziet bij veel huizen een overkapping om lekker lang met sfeerverlichting te kunnen blijven zitten op warme zomeravonden. Maar er zijn ook steeds meer mensen die de tuin liefst zo natuurlijk mogelijk houden, dus met veel planten, bloemen en bomen. Geef die mooie hortensia en die Japanse esdoorn dus alle ruimte en geniet ervan!

Hoe professioneel wil je het hebben?

De manier waarop je de BBQ invult, is helemaal afhankelijk van jouw wensen en eisen. Je kunt er zelfs een (semi)professionele buitenkeuken voor aanschaffen. Daarmee kun je natuurlijk veel meer dan alleen wat vlees, vis en groente grillen. Maar er zijn ook genoeg mensen zoals ik die dit te groot of te veel werk vinden en die gewoon af en toe wat lekkers willen van hun kolen- of gasbarbecue. Er is geen goed of fout op dit gebied. Het ligt er maar net aan waar je zin in hebt.

Met je vleestang, spiesen en leren schort ben je prima voorbereid op een gezellige barbecue met je gezin, vrienden of buren. Voor na afloop heb je natuurlijk al een schoonmaakborstel voor je grill klaarliggen. Het is zoveel praktischer om het rooster direct na het barbecueën schoon te maken. Het vuil laat zich gemakkelijker verwijderen en een volgende keer kun je met een schoon rooster direct van start.

Het belangrijkst voor de BBQ: vlees, vis en vega

Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om lekker eten. Moge dat duidelijk zijn. Hoe mooi je tuin en hoe gezellig het gezelschap ook is. Daarom zorg je er uiteraard voor dat je goed vlees, verse vis en genoeg keuze op het gebied van vegetarisch en veganistisch eten beschikbaar hebt. In de supermarkt en bij de slager vind je deze tijd van het jaar van alles en nog wat voor een lekkere barbecue, dus dat komt vast goed. 

Vul het in op jouw manier en maak er voor iedereen een onvergetelijk barbecue-feest van!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.