ETEN EN DRINKEN

Hier scoor je een ontbijtje voor 1, 2 of 3 euro!

6 januari 2018

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, leerde ik vroeger. En volgens mij zit daar best een kern van waarheid in, want als ik niet heb ontbeten kom ik niet op gang. Meestal ontbijt ik gewoon thuis, maar af en toe ga ik ergens buiten de deur een ontbijtje scoren. Ik zet de plekken waar je goedkoop kunt ontbijten op een rij. Dat kan namelijk al vanaf 1 euro per ontbijtje!

Ontbijten voor 1 euro

Bij IKEA ontbijt je verreweg het voordeligst. Daar heb je namelijk een bordje vol voor maar 1 euro! Je krijgt dan een croissant, een broodje, een ei, een plak kaas, ham of kipfilet, een kuipje margarine, een kuipje jam en een beker koffie of thee (die je naar wens een tweede keer mag gaan vullen). Tegen bijbetaling kun je het ontbijt nog uitbreiden of aanpassen naar je eigen wens met bijvoorbeeld sap, een omelet, of pannenkoekjes.

Ontbijten voor 2 euro

Wie iets meer wil uitgeven kan terecht bij HEMA, waar je met een prijs van 2 euro natuurlijk nog steeds spotgoedkoop een ontbijtje naar binnen kunt werken. Overigens kostte het HEMA-ontbijtje voorheen net als dat van IKEA 1 euro, maar dat is dus een euro duurder geworden. Je krijgt een vers kopje koffie naar keuze, een glas verse jus d’orange, een croissant, jam en een broodje ei. Je kunt het ontbijt tot 10.00 uur krijgen in alle HEMA winkels met een restaurant.

Ontbijten voor 3 euro

Zelfs bij fastfoodketen Mc Donald’s kun je ontbijten. Voor een ontbijtproduct naar keuze en een drankje betaal je €2,95. Naar keuze is dit uit te breiden met de andere producten uit het ontbijtassortiment. Ontbijtproducten worden geserveerd tot 11:00 uur.

Voor net iets meer dan 3 euro, namelijk €3,50 krijg je bij Bakker Bart een ontbijt bestaande uit een warme drank, een croissant met jam, een mini Bartje belegd met ham of kaas en 180 ml vers sinaasappelsap.

Ga jij weleens (goedkoop) buiten de deur ontbijten?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

7 Comments

 • Reply Nicole 6 januari 2018 at 06:20

  Bij de Ikea doe ik dat wel eens. De andere dingen heb ik nog nooit gedaan. Of misschien ook wel eens bij de Hema toen het nog een euro was, weet ik eigenlijk niet..

 • Reply Leandra 6 januari 2018 at 08:26

  Ontbijtje bij de hema zo af en toe. Erg leuk om eens buitenhuis te ontbijten.

 • Reply Charlotte 6 januari 2018 at 09:16

  Dat doe ik nou eigenlijk nooit. Wel leuk om een keer met Aukje te gaan doen!

 • Reply Bregje 6 januari 2018 at 10:08

  Heel soms bij Ikea, misschien weer eens gaan doen met mijn kabouter!

 • Reply Robin 6 januari 2018 at 12:59

  Bij de intratuin kun je ook goedkoop ontbijten! In nuenen is er ook een speeltoestel bij voor de kids!

 • Reply Jacqueline 6 januari 2018 at 13:38

  Mijn kinderen maak ik weleens blij met een ontbijtje bij de Hema of Ikea, zelf word ik er minder blij van. 😉

 • Reply Fem 6 januari 2018 at 15:34

  Bij la Place! Zoooo lekker!! Ietsje duurder, 4,25 geloof ik, maar dan krijg je een grote kop koffie of thee en mag ja daarnaast 7 items kiezen van een buffet, incl. glaasjes verse jus, vers fruit, koekjes, mini saucijzenbroodje, kleine broodjes etc. Ik en mijn peuter smikkelen samen voor 4,25, want je krijgt meer dan genoeg!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.