Sinds ik ben begonnen met Weight Watchers ben ik altijd op zoek naar gezonde tussendoortjes die lekker zijn maar me niet teveel punten kosten. In mijn zoektocht kwam ik deze havermoutmuffins tegen. Nu ben ik zelf niet zo van de havermoutpap, dus het was een gokje maar ik ben blij dat ik ze geprobeerd heb. Ze zijn niet alleen lekker en verantwoord, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken. En mijn peuter Lise is er ook dol op. Zij ziet het echt als een traktatie!
Wat heb je nodig voor 8 havermoutmuffins
50 gram havervlokken
1 ei
1 banaan
1 appel
1 theelepel bakpoeder
Zoetstof en/of kaneel naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in parten. Verwijder de schil van de banaan. Doe de havervlokken samen met de appel en banaan in de keukenmachine en maal tot een glad geheel. Voeg vervolgens het ei en bakpoeder toe en eventueel de zoetstof en/of kaneel. Meng dit nog even door elkaar en verdeel het mengsel over 8 muffinvormpjes. Bak ze gedurende 25 minuten op 200 graden.
De muffins zijn het lekkerst als je ze helemaal laat afkoelen. Als je ze niet direct opeet, kun je ze in de koelkast bewaren en zijn ze de volgende dag ook nog prima te eten. Beleg ze voor de variatie ook eens met vers fruit of eet ze als ontbijt met wat Griekse Yoghurt of kwark! Ik heb ze trouwens gemaakt zonder zoetstof, maar met een beetje kaneel en dat was heerlijk.
Eet smakelijk 🙂
4 Comments
Lekker! Ik heb hier op mijn blog ook een variant van, maar dan zonder zoetstof (vind ik niet zo gezond voor kinderen), wel met honing of agavesiroop!
Oehh lekker!!!
ziet er lekker uit, in de oven of airfryer?
Deze heb ik in de oven gemaakt omdat ik destijds nog geen Airfryer had. Maar het is wel een goed idee om het ook eens met de Airfryer te proberen. Ik ga het noteren en binnenkort eens testen!