FOOD

Food – Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s en gehakt

24 juli 2014

image-3

Ik ben gek op de Mexicaanse keuken. Altijd als ik niet goed weet wat we moeten eten verzin ik iets met wraps of tortilla’s en is het overheerlijk. Laatst at en logeerde ik bij een vriendin. Zij serveerde een ovenschotel met tortilla’s die ik erg lekker vond. Ik besloot haar gerecht na te maken en er zelf hier en daar nog wat aan te veranderen. Het resultaat is onderstaand recept, wat erg goed gelukt is!

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 400 gram rundergehakt
  • 400 gram chilibonen
  • 300 gram maiskorrels
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 zoete puntpaprika’s in ringen
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 zak tortillachips naturel
  • 1 zakje burrito’s seasoning mix

Bereidingswijze:

ovenschotel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwarm een wok of hapjespan op hoog vuur en rul het gehakt zonder olie of boter bruin. Voeg vervolgens de seasoning mix en de tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door. Giet dit mengsel in een ingevette ovenschaal.

Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel ze over het gehaktmengsel. Verdeel daar weer over de chilibonen (deze laat je niet uitlekken, het sausje dat erbij zit is juist erg lekker in dit gerecht). Verdeel de helft van de geraspte kaar over de chilibonen en bedek met de helft van de tortillachips. Strooi daarover de andere helft van de kaas en verdeel er de ringen puntpaprika over.

Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten is. Heb je tortillachips over, dan kun je die er apart bij serveren.

Lekker met salsa, guacamole en crème fraîche.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk:

8 Reacties

  • Reactie Nicole 24 juli 2014 at 18:43

    Dit lijkt een beetje op wat ik laatst erop had staan alleen iets uitgebreider 😉
    Nicole schreef: Het leed dat fruitvliegjes heetMy Profile

    • Reactie Monique 24 juli 2014 at 19:23

      Da’s toevallig! Je kunt er ook makkelijk mee variëren. Mij lijkt bijvoorbeeld kip ipv gehakt ook heel lekker en misschien iets van tomaatjes erdoor 🙂

  • Reactie Celesta 24 juli 2014 at 19:31

    Hou niet zo van bonen haha 😉 Dus daar moet ik even een alternatief voor bedenken 🙂

    • Reactie Monique 24 juli 2014 at 20:27

      Oh maar die kan je gewoon weglaten hoor! Al vind ik ze er wel erg goed bij passen… 😉

  • Reactie Blogmama 25 juli 2014 at 10:05

    Klinkt heerlijk! Dit recept gaan wij binnenkort maken.

    • Reactie Monique 25 juli 2014 at 10:18

      Wat leuk! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden 🙂

  • Reactie Day Zero Project - Mamaliefde 8 maart 2017 at 00:32

    […] Tien nieuwe recepten uitproberen (2/10) Courgetti,  Aubergine Lasagne, Mexicaanse Ovenschotel  65. Vijf Valentijn, Sinterklaas, verjaardags, hartige, pannenkoek taarten bakken en decoreren […]

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge