Het is inmiddels een hele tijd geleden dat ik besloot minder met zakjes en pakjes te gaan koken. Helaas komt dat er niet altijd van (soms is een pakje of zakje gewoon erg makkelijk en tijdbesparend), maar als ik eens wat meer tijd heb en recepten zoek probeer ik de pakjes en zakjes zoveel mogelijk te vermijden.
Gisteren had ik totaal geen kookinspiratie en ik wist eigenlijk ook niet goed waar ik zin in had. Ik kwam in de Allerhande een recept tegen voor zelfgemaakte Jambalaya met kip en chorizo. We hadden de ‘pakjesvariant’, het Wereldgerecht van Knorr, hiervan al een aantal keer met smaak gegeten dus we besloten het eens te proberen.
We pasten het recept zelf iets aan en het resultaat was ver boven verwachting. Zóveel smaak, zulke lekkere combinaties en dat helemaal zonder kant-en-klare kruidenmix. Niet geheel onbelangrijk: het is ook nog eens super simpel te maken. Ik besloot het recept zoals wij dat hebben gehanteerd hier met jullie te delen. Dan kun je het ook eens proberen!
Tip: voor kleine kinderen kun je dit gerecht prima maken zonder de cayennepeper. Of je maakt een gedeelte met een een gedeelte zonder.
Tip 2: dit is typisch zo’n gerecht dat de tweede dag nog lekkerder is. Je kunt dus heel makkelijk een grote hoeveelheid maken en er twee dagen van eten (hebben wij ook gedaan!).
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gemalen cayennepeper
– 250 gram kipfiletreepjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 125 gram chorizo grof in plakjes van 0,5 cm
– 2 uien, grofgesnipperd
– 1 gele paprika, in blokjes
– 1 stengel bleekselderij, in boogjes
– 200 gram sperziebonen
– 700 milliliter bouillon (van tablet)
– 200 gram witte rijst
Bereidingswijze
Doe de kipfilet in een kom en strooi de paprikapoeder en cayennepeper erover. Schep de kip een aantal keer om zodat de kruiden goed verspreid worden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok(pan) en wok de kip in een paar minuten gaar en goudbruin. Voeg de chorizo aan de kip toe en bak gedurende 2 minuten mee. Kook ondertussen water voor de bouillon.
Voeg vervolgens de ui aan het kip-chorizomengsel toe en bak 3 minuten mee. Schep ook de paprika, bleekselderij en sperziebonen erdoor. Schenk na 2 minuten de bouillon erbij en voeg de rijst toe. Wacht tot het geheel kookt en laat het met de deksel op de pan in 20 minuten gaar worden. Je hoeft niet te roeren. Breng het gerecht eventueel nog op smaak met wat peper en zout, verdeel over 4 borden en garneer met partjes citroen of fijngesneden bieslook (dit hadden wij niet gedaan, maar ik denk dat het heel lekker is!).
Eet smakelijk!
Geen reacties