ETEN EN DRINKEN FEESTDAGEN

Feestelijke paashapjes voor kinderen

28 maart 2024
leuke paashapjes voor kinderen: twee borden met konijn pannenkoeken

Pasen komt eraan! Een lekker lang weekend waarin we gaan genieten van hopelijk mooi weer en gezelligheid met elkaar. En misschien staat er wel een gezellige paasbrunch met de familie op het programma. Reden genoeg om op zoek te gaan naar feestelijke paashapjes voor kinderen. Ik verzamelde er een aantal die makkelijk te maken zijn en weinig tijd kosten, maar er wel heel feestelijk uitzien en lekker smaken.

Ik heb mijn collegabloggers om input gevraagd. En dat leverde een lijst met heel verschillende, maar stuk voor stuk, hele leuke én lekkere hapjes op!

Vrolijk gekleurde gevulde eieren

Gevulde eieren kennen we allemaal wel. Ik weet nog dat we die vroeger altijd bij mijn oma aten met Pasen. Odile bedacht deze vrolijk gekleurde variant. Ze zijn een feestje op tafel en, bijkomend voordeel, snel en eenvoudig te maken met ingrediënten die je bij elke supermarkt kunt kopen. Gebruik je liever geen kleurstof, dan is deze variant met rode biet een goed alternatief!

Gezonde rupsjes

Het hoeft echt niet allemaal zoet of ongezond te zijn. Dat bewijst Anne met deze schattige eetbare rupsjes! Als ondergrond gebruik je wat blaadjes basilicum of spinazie, daar op leg je om en om cherrytomaatjes en mozzarella bolletjes. Met een klein stukje mozzarella en balsamico-azijn kun je oogjes op het voorste tomaatje maken.

Chocolade nestjes

Voor deze schattige chocolade nestjes van cornflakes en chocolade heb je niet eens een oven nodig. Het is gewoon een kwestie van au bain marie chocolade smelten, cornflakes erdoor roeren, kleine ‘nestjes’ maken op een stuk bakpapier en deze decoreren met M&M’s als eitjes en eventueel wat vrolijke sprinkels. Deze gaan er bij iedereen wel in. Dat weet ik zeker!

Paas-smoothie

Niets zo lekker als een verse smoothie tijdens het paasontbijt of de paasbrunch. En van deze lente-achtige paas-smoothies word je toch meteen vrolijk? Er zijn bovendien veel verschillende variaties mogelijk waardoor je ieder zijn of haar favoriete smaken met elkaar kunt combineren.

Chocolade paastei met marshmallow

Nee, dit is geen tikfout, een pastei met pasen noemt Jamilla gewoon ‘paastei’! Je hebt voor deze chocolade paastei met marshmallow maar drie ingrediënten voor nodig en het leuke is dat je ze in de airfryer kunt maken. Zeker het proberen waard, want volgens mij is dit een hapje om je vingers bij af te likken.

Paaslammetjes in de wei

Lammetjes horen natuurlijk ook helemaal bij de lente en daarmee bij Pasen. Deze paaslammetjes in de wei maak je met behulp van een rijstwafeltje in miniformaat en wat groengekleurde topping. Zo creëer je een gezellig weitje waar ze in kunnen liggen. Kun je nou geen lammetjes van chocolade vinden, dan kun je natuurlijk ook chocolade eitjes gebruiken voor dit hapje.

Piñata paaseieren

Alleen al bij de titel van dit hapje, Piñata paaseieren, werd mijn interesse gewekt. Linda vulde holle chocolade-eieren met allerlei lekkers en maakte ze vervolgens weer zorgvuldig dicht. Super origineel idee! Je kind kan aan tafel het ei openbreken om te kijken wat er in zit. Het vakkundig weer dicht krijgen van de eieren lijkt mij het lastigste stukje, maar met wat oefening moet dat vast lukken.

Wentelteefjes met room en bosvruchten

Waarom ik ze niet vaker maak weet ik niet, want ik vind wentelteefjes enorm lekker! Deze wentelteefjes met room en bosvruchten fleuren de hele paastafel op! Naar keuze kun je ook nog wat jam en ahornsiroop toevoegen. En een klein beetje poedersuiker als finishing touch!

Er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere en leuke dingen die je met Pasen op tafel kunt zetten. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar deze paaslunch-ideeën, ik vind het ware kunstwerkjes op een bord! Ook heel leuk is het om, eventueel samen met je kind(eren), paascupcakes te maken.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren! Wat staat er met Pasen bij jullie in elk geval op tafel?

paashapjes voor kinderen

1 reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.