FEESTDAGEN FOOD

Feestelijke kersthapjes voor kinderen

23 december 2016

kersthapjes voor kinderen

Een uitgebreid kerstdiner is heerlijk, maar niet altijd even toegankelijk voor de kleinste gasten. Daarom is het leuk voor hen wat aparte hapjes te maken. Ik verzamelde er een aantal die makkelijk te maken zijn en weinig tijd kosten. Ze zijn trouwens ook erg leuk voor het kerstdiner op school!

Lise vierde dit jaar voor het eerst kerst op de peuterspeelzaal. ’s Ochtends maakten ze zelf kerststukjes en ’s avonds werd er een kerstdiner georganiseerd. Het was de bedoeling dat elke ouder een hapje maakte. Ik was zoals gewoonlijk wat laat met het bedenken van een geschikt hapje, maar met dank aan Pinterest kwam ik deze leuke fruitspiesjes in de vorm van kerstmannetjes tegen:

De schaal is in een uur tijd helemaal op gegaan, dus ze waren een succes! Ik kwam nog veel meer hapjes tegen die eenvoudig te maken zijn en leuk voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze schattige kaa(r)sjes? Het enige dat je nodig hebt is een uitsteekvormpje in de vorm van een ster en een cocktailprikker om alles bij elkaar te houden.

Deze vind ik super gaaf. Een bladerdeeg kerstboom! En hij ziet er ingewikkelder uit dan hij is. Ik denk dat ik deze ga maken als borrelhapje op Kerstavond! Hier vind je een duidelijk recept van deze smaakvolle kerstboom, die je overigens naar smaak zoet (met Nutella) of hartig kunt maken.

Bron afbeelding: Uitpaulineskeuken.nl

Hoe schattig zijn deze simpele Paleo kerstboompjes? En ze zijn nog gezond ook! De sterretjes steek je uit met een vormpje of snijd je zelf met een mesje. Van de komkommer schaaf je dunne plakken met een kaasschaaf en het ‘voetje’ is een door midden gesneden cherrytomaatje.

Bron afbeelding: Paleo-lifestyle.nl

En omdat het niet allemaal gezond hoeft te zijn, ook dit laatste lekkere smulhapje. Marshmallow sneeuwmannetjes met een zure mat als sjaal en zoute stengels als armen. Het hoedje maak je van de helft van een Oreo koekje met daar bovenop een klein dropje.

Eet smakelijk! Welke kerstige hapjes vind jij perfect voor kinderen?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Reacties

 • Reactie Nicole 23 december 2016 at 06:20

  Die kerstboom met Nutella lijkt me wel wat!
  Nicole schreef: Zwangerschap | week 16 – it’s a boy!!My Profile

 • Reactie Vlijtig Liesje 23 december 2016 at 13:58

  Ik vind het echt superleuk allemaal. En dit is ook nog wel goed te doen. En bovendien lusten bijna alle kinderen het wel denk ik. Briljant!
  Vlijtig Liesje schreef: Galajurk ad 15,- : )My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge