FEESTDAGEN FOOD

Feestelijke kersthapjes voor kinderen

13 december 2017

kersthapjes voor kinderen

Een uitgebreid kerstdiner is heerlijk, maar niet altijd even toegankelijk voor de kleinste gasten. Daarom is het leuk voor hen wat aparte hapjes te maken. Ik verzamelde er een aantal die makkelijk te maken zijn en weinig tijd kosten. Ze zijn trouwens ook erg leuk voor het kerstdiner op school!

Als we Pinterest toch niet hadden… Wat mij betreft is dat het ideale medium om inspiratie op te doen voor dit soort dingen. Ik ben een hoop leuks tegengekomen op het gebied van feestelijke kersthapjes voor kinderen en deel mijn favorieten hieronder met je.

Kerstman fruitspiesjes

Allereerst zag ik deze leuke fruitspiesjes in de vorm van kerstmannetjes:

Hapjes kerstboom

In lijn met de fruitspiesjes kun je natuurlijk ook een hele kerstboom maken bestaande uit allerlei verschillende hapjes. Denk aan: kaasblokjes, snoeptomaatjes, worst, maar je zou er ook voor kunnen kiezen uitsluitend groente of fruit te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is alles in een leuk patroontje en in de vorm van een kerstboom op een bord leggen. Ziet er leuk uit en valt zeker in de smaak bij de kleintjes!

Kerstkrans van cocktailworstjes

Bron: Leukerecepten.nl

Kransen zijn natuurlijk ook helemaal kerst en hoe leuk is deze Kerstkrans van cocktailworstjes? Dit lijkt me ook heel leuk om samen met je kind te maken. Jij snijdt het bladerdeeg in driehoekjes en je kindje vouwt ze om de cocktailworstjes. Samen leggen jullie ze in een mooie krans, die schuif je de oven in en voilà! Een super simpel maar toch erg leuk kersthapje!

Kerstkaa(r)sjes

Ik kwam nog veel meer hapjes tegen die eenvoudig te maken zijn en leuk voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze schattige kaa(r)sjes? Het enige dat je nodig hebt is een uitsteekvormpje in de vorm van een ster en een cocktailprikker om alles bij elkaar te houden.

Bladerdeeg kerstboom

Deze bladerdeeg kerstboom vind ik super gaaf. En hij ziet er ingewikkelder uit dan hij is. Ik denk dat ik deze ga maken als borrelhapje op Kerstavond! Hier vind je een duidelijk recept van deze smaakvolle kerstboom, die je overigens naar smaak zoet (met Nutella) of hartig kunt maken.

Bron afbeelding: Uitpaulineskeuken.nl

Paleo kerstboompjes

Hoe schattig zijn deze simpele Paleo kerstboompjes? En ze zijn nog gezond ook! De sterretjes steek je uit met een vormpje of snijd je zelf met een mesje. Van de komkommer schaaf je dunne plakken met een kaasschaaf en het ‘voetje’ is een door midden gesneden cherrytomaatje.

Bron afbeelding: Paleo-lifestyle.nl

Marshmallow sneeuwmannetjes

En omdat het niet allemaal gezond hoeft te zijn, ook dit laatste lekkere smulhapje. Marshmallow sneeuwmannetjes met een zure mat als sjaal en zoute stengels als armen. Het hoedje maak je van de helft van een Oreo koekje met daar bovenop een klein dropje.

 

Eet smakelijk! Welke kerstige hapjes vind jij perfect voor kinderen?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Reacties

 • Reactie Nicole 23 december 2016 at 06:20

  Die kerstboom met Nutella lijkt me wel wat!
  Nicole schreef: Zwangerschap | week 16 – it’s a boy!!My Profile

 • Reactie Vlijtig Liesje 23 december 2016 at 13:58

  Ik vind het echt superleuk allemaal. En dit is ook nog wel goed te doen. En bovendien lusten bijna alle kinderen het wel denk ik. Briljant!
  Vlijtig Liesje schreef: Galajurk ad 15,- : )My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge