ETEN EN DRINKEN OUDERSCHAP

Een koekhuisje maken voor het goede doel *

17 december 2021

Lise en Quinn houden er best wel verschillende hobby’s op na. Waar Lise heel graag knutselt, bouwt Quinn het liefst met LEGO en qua spelletjes zitten ze – ook vanwege hun leeftijd natuurlijk – niet helemaal op één lijn. Maar wat ze allebei te gek vinden is bakken. Samen iets lekkers maken en het daarna oppeuzelen is hier altijd een succes. Voor SOS Kinderdorpen gingen wij deze week aan de slag met het knutselen van een koekhuisje voor het goede doel.

The making of… ons koekhuisje

Voor de basis van het huisje gebruikten we twee ontbijtkoeken. Je kunt er ook cakes voor gebruiken, maar de kruiden in een ontbijtkoek maken het wat mij betreft perfect passend bij deze tijd van het jaar. Het mixen van de botercrème kon Lise al prima zelf. Al vlogen de melkspetters in het begin wel in het rond… De ene ontbijtkoek vormde de muren van het huisje, de andere sneed ik schuin door en met die twee helften tegen elkaar geplakt ontstond er een schuin dak. De botercrème bleek perfect om alle onderdelen mee aan elkaar te plakken. De rest gebruikten we om de muren en het dak wit te maken. Toen dat gebeurd was, was het tijd om het huisje mooi te versieren. Van Dr Oetker hadden we sprinkels, chocolade hartjes en eetbare bloemen gekregen.

Tijdens het bouwen en versieren hadden we al zoveel gesnoept dat we uiteindelijk maar een heel klein stukje van het huisje zelf geproefd hebben… Daarna was het nog een hele klus om alle sprinkels die op de grond waren gevallen, weer op te ruimen. Maar wat hebben we een gezellige middag en een lol gehad.

Missie: bak een huis, geef een thuis!

Waar onze grootste zorg was of de botercrème wel goed zou plakken, hebben veel kinderen veel grotere zorgen. Want wist je dat wereldwijd 1 op de 10 kinderen er helemaal alleen voor staat? Deze kinderen groeien op zonder liefdevol thuis. Het is de missie van SOS Kinderdorpen om ervoor te zorgen dat ieder kind opgroeit in een veilige en liefdevolle familie. Wat mij betreft een heel belangrijk en mooi doel, zeker om deze tijd van het jaar bij stil te staan. Want geen enkel kind mag toch in eenzaamheid opgroeien?

Juist door dit koekhuisje te maken vragen we aandacht voor dit mooie doel. Bak je mee? Je kunt je eigen koekhuisje knutselen, of je kunt ons huisje sponsoren zodat wij van het huis een thuis kunnen maken. Ga daarvoor naar onze speciale actiepagina.

Doe je gezellig met ons mee dan maak je ook nog eens kans op een leuke prijs! Ik mag namens Dr. Oetker namelijk twee bakpakketten verloten. Super leuk om ook met je kids te gaan bakken deze kerstvakantie. Om te zorgen dat je het bakpakket nog voor de kerst in huis hebt, kan je tot en met 18 december 2021 meedoen door @soskinderdorpen en @moonoloog te volgen en een reactie achter te laten onder deze Instagram-post:

Bak jij ook graag samen met je kind(eren)?

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply Marian 17 december 2021 at 21:28

    Die is mooi geworden! Vast ook erg lekker!
    Ik zou ook wel samen de kinderen aan de slag willen gaan, daarom maak ik graag een kansje.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.