ETEN EN DRINKEN GEZONDHEID

Dit zijn de beste superfoods voor in je smoothie *

31 augustus 2022

Smoothies zijn ontzettend populair. Niet alleen omdat je ze redelijk snel in elkaar draait, maar ook omdat je zelf kunt bepalen wat je er allemaal instopt. Ze kunnen een welkome afwisseling zijn als je geneigd bent altijd hetzelfde te kiezen voor je ontbijt, lunch of tussendoortje. Wist je dat je met de juiste mix van superfoods je smoothie nóg voedzamer maakt? Deze zes superfoods mogen in jouw gezonde green juice niet ontbreken!

Spirulina

Spirulina is een zoutwateralg die veel eiwitten, mineralen en vitamines bevat. Spirulina is Latijn voor ‘klein spiraaltje’ en verwijst naar de structuur van dit algje. Spirulina is rijk aan vitamine A, C, E, K en vitamine B1, B2 en B6. Spirulina is verder rijk aan de mineralen die wij vrouwen vaak tekort komen: calcium, magnesium en ijzer. Ook heeft spirulina hoge ontstekingsremmende eigenschappen en is het rijk aan makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten. De eiwitconcentratie is ongeveer 70% en daarmee het hoogst van alle voedingsmiddelen!

Chlorella

Chlorella is een ander algje. Dit zoetwateralgje werd oorspronkelijk aangetroffen in rivieren en meren in Oost-Azië. Chlorella bevat uitzonderlijk veel chlorofyl, dit is de groene kleurstof in bladeren waarmee planten zonlicht omzetten in energie. Het is, zoals je zult verwachten een ongelooflijk rijke bron van voedingsstoffen. Zo vind je in chlorella alle vitamines (behalve vitamine D) en veel minderalen, aminozuren, enzymen, vetzuren, essentiële suikers, eiwitten, sporenelementen en anti-oxidanten. Het is kortgezegd een enorm waardevol superfood. Daarnaast bevat het grote hoveelheden DNA en RNA, de stofjes in je lichaam die informatie bevatten over de bouw en functie van je lichaamscellen. De productie neemt naarmate je ouder wordt af en dit wordt in verband gebracht met artritis , kanker, hart- en vaatziekten en dementie. Chlorella brengt deze stofjes weer op peil waardoor de kwaliteit van de celvorming wordt verhoogd.

Tarwegras

Tarwegras is een jonge scheut die later uitgroeit tot tarwe. Het is een van de populairste superfoods en mag in jouw green juice niet ontbreken. Tarwegras zit vol voedingsstoffen en nutriënten en behoort tot dezelfde familie als haver. Het biedt je jouw dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen zonder veel fruit te moeten eten. In je smoothie gebruik je tarwegraspoeder. Dit is glutenvrij en rijk aan chlorofyl, bètacaroteen (vitamine A) en antioxidanten.

Acerola kers

De Acerola kers is een echte vitaminebom. Ze wordt ook wel West-Indische kers of Barbadoskers genoemd. De rode, kersachtige vruchten zijn heerlijk sappig. Een paar gram van deze kers bevat meer vitamine C dan een kilo sinaasappelen! Acerola bevat ook bètacaroteen dat in je lichaam wordt omgezet in vitamine A. Dit ondersteunt je afweersysteem en is goed voor je huid en haar.

Ashwagandha

Ashwagandha is dé krachtpatser uit de ayurveda. Het betekent letterlijk ‘de wetenschap van lang leven’. Deze lichtbruine wortel wordt in de hindoeïstische gezondheidsleer al eeuwenlang gebruikt. De plant is lang met paarse of groene bloemen en een rode vrucht. De meest bijzondere eigenschap van ashwagandha is dat het en adaptogeen is. Adaptogene kruiden helpen je in stressvolle situaties doordat ze je aanpassingsvermogen ondersteunen. Ze helpen je lichaam en geest in balans te blijven. Daarnaast heeft ashwagandha nog een aantal heel goede eigenschapen: het draagt bij aan een goede geestelijke balans, ondersteunt het energieniveau en uithoudingsvermogen, helpt bij de opbouw van spieren en ondersteunt de voortplantingsorganen van zowel de man als de vrouw.

Kende jij deze superfoods al?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.