ETEN EN DRINKEN

De populairste koffie van dit moment *

1 augustus 2023

Ben je benieuwd wat op dit moment de populairste koffiesoorten zijn? In dit artikel gaan we eens kijken naar de populairste soorten koffie die je op dit moment in je favoriete koffiebar kunt bestellen. We bespreken zowel de klassiekers als de trendy opties, zodat ook jij misschien iets nieuws kunt proberen. Welke soorten zijn er en wat is jouw favoriet?

Espresso

De klassieke favoriet espresso is een onbetwiste klassieker en blijft een populaire keuze onder koffiedrinkers. Deze koffie wordt bereid door heet water onder hoge druk door fijngemalen koffiebonen te persen. Het resultaat is een intense en geconcentreerde smaak die velen aanspreekt. Espresso vormt de basis voor veel andere koffievarianten, zoals cappuccino en latte.

Cappuccino

Een verfijnde cappuccino is een heerlijke mix van espresso, melk en melkschuim. Deze koffie staat bekend om zijn karakteristieke laagjes, met espresso aan de onderkant, gevolgd door warme melk en een romige laag melkschuim bovenop. De combinatie van smaken en texturen maakt de cappuccino een favoriete keuze voor liefhebbers van koffie met een vleugje melk.

Latte

Een zijdezachte latte, ook wel bekend als caffè latte, is vergelijkbaar met cappuccino, maar heeft een hogere verhouding melk ten opzichte van espresso. Deze koffievariant biedt een zijdezachte en romige smaakervaring. Latte is populair vanwege de perfecte balans tussen espresso en gestoomde melk, en wordt vaak afgewerkt met een klein beetje melkschuim.

Flat white

De flat white is een sterke koffie met zacht melkschuim. Het is een koffie die oorspronkelijk uit Australië en Nieuw-Zeeland komt, maar wereldwijd steeds populairder wordt. Deze koffie bestaat uit een dubbele shot espresso met een klein beetje gestoomde melk en een dun laagje melkschuim. Het resultaat is een intense smaak met een fluweelzachte textuur. De flat white is geliefd bij mensen die de voorkeur geven aan een sterke koffiesmaak zonder al te veel melk.

Cold brew

Je kende hoogstwaarschijnlijk al de cappuccino en de espresso, maar de cold brew is een onbekendere koffiesoort die misschien wel het meest wint aan populariteit.  Deze koffie wordt gemaakt door gemalen koffiebonen gedurende langere tijd in koud water te laten trekken. Het resultaat is een verfrissende, minder zure koffie met een gladde smaak. Cold brew wordt vaak geserveerd met ijsblokjes en is een geweldige optie voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een koele en verkwikkende drank, vooral tijdens warme zomerdagen. Echt een aanrader. Het is echt een tip om tijdens warme dagen eens te kiezen voor een cold brew, ofwel een iced coffee.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.