ETEN EN DRINKEN TUIN

De absolute musthaves voor je buitenkeuken *

10 mei 2022

Het barbecue-seizoen is weer begonnen! Vind jij het ook zo heerlijk om lekker buiten te koken én te eten? Misschien is een simpele barbecue voor jou voldoende, of leef je je liever helemaal uit in een complete buitenkeuken? Welk type bbq-fanaat je ook bent, met deze musthaves maak jij het buiten koken niet alleen makkelijker en leuker, maar ook lekkerder! En daar doe je het voor, toch? Ik zet in deze blog de absolute musthaves voor je buitenkeuken op een rij. Welke belandt er direct op jouw verlanglijst?

1. Koken op gas of een ‘echte’ barbecue?

Kook je buiten het liefst zoals je dat binnen ook doet, dan kun je kiezen voor een kookplaat met gaspitten. Barbecue je liever op de traditionele manier, dan is de Big Green Egg een echte musthave. Deze barbecue is niet alleen het stralende middelpunt van je buitenkeuken, je kunt met dit groene ei naast grillen ook bakken, roken, stomen, koken en slowcooken. Eigenlijk zet je met de Big Green Egg dus een complete keuken in je tuin.

2. Spoelbak met kraan

Eigenlijk is het onmisbaar in iedere keuken: fris, stromend water. Om tussendoor je handen te kunnen wassen, borden te spoelen na het diner of om tussendoor een glas water te kunnen pakken. Dit is vooral ideaal wanneer je buitenkeuken wat verder van je gewone keuken ligt. Je hoeft daardoor niet steeds naar binnen te lopen als je (stromend) water nodig hebt.

3. Koelkast

Een beetje in lijn met de vorige tip… Hoe handig is het als ook drankjes en de etenswaren die je gaat bereiden in je buitenkeuken kunt bewaren? Het liefst natuurlijk wel lekker koel en daarvoor kun je een outdoor koelkast in je buitenkeuken plaatsen. Ideaal ook om eventuele salades en andere bijgerechten tot het laatste moment koel te houden.

4. Buitenkeuken met bar

Barbecueën is een sociale activiteit. Ik kan enorm genieten van een hele avond lang in de tuin doorbrengen met vrienden. Steeds kleine hapjes eten ondertussen gezellig kletsen. Je kunt natuurlijk met z’n allen aan een grote tafel gaan zitten ergens in de tuin, maar hoe leuk is het om een bar aan je buitenkeuken te maken? Zo zit iedereen er gezellig bij en wordt je buitenkeuken een echte leefkeuken. Een drankje doen aan de bar en een losse tafel erbij zetten om uiteindelijk aan te eten kan natuurlijk ook nog.

5. Opbergruimte in je buitenkeuken

Om het buiten koken zo comfortabel mogelijk te maken voor jezelf, zorg je dat je zoveel mogelijk spullen binnen handbereik hebt. Want zeg eens eerlijk, het is behoorlijk vervelend om steeds naar binnen te moeten om iets te pakken. Het is dus handig als je buitenkeuken is uitgerust met kastjes of laden voor de belangrijkste spullen. Zo heb je ze altijd bij de hand en kun je ze na afloop ook weer netjes opbergen.

Heb jij net als ik helemaal zin gekregen om lekker buiten te gaan eten én koken?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.