ETEN EN DRINKEN

Culinair genieten met lekker vlees van de bbq *

15 juli 2021

Krijg jij binnenkort gasten te eten en wil jij graag een culinair hoogstandje op tafel zetten? Bereid dan een mooi stuk vlees op de barbecue. Een barbecue staat vaak garant voor gezelligheid. Als je er dan ook nog een mooi stuk vlees op bereid, is het totaalplaatje compleet. Kies voor een kwalitatief goed stuk vlees, bereid deze op de juiste wijze en ga culinair genieten!

Mager vlees met een grove structuur

Iedereen kent de saté spiezen en de hamburgers voor op de barbecue wel. Maar er zijn ook vleessoorten die minder bekend, maar eigenlijk veel smaakvoller zijn. Neem bijvoorbeeld de bavette. Deze vleessoort behoorde lange tijd tot de vergeten vleessoorten. Maar daar begint nu steeds meer verandering in te komen. En dat is volkomen terecht. Het vlees is afkomstig van de flank van het rund. Dit is een deel van het rund dat veel beweging heeft gehad. Hierdoor is het vlees mager, maar heeft het wel een grove structuur. Als je van een stevige steak houdt, is deze vleessoort dus een goede keuze. Het vlees is stevig en heel vol van smaak. 

Zelf pulled pork maken 

Wil je jouw gasten lekker vlees van de barbecue voorschotelen, maar wil je eens wat anders dan een steak serveren? Kies dan voor procureur en maak hier zelf pulled pork van! Deze vleessoort is het braadstuk uit de varkensnek en staat bekend om de mooie dooradering. Hierdoor is het vlees vol van smaak en erg sappig. Je kunt het vlees daardoor op de barbecue mooi langzaam laten garen. De bereiding vergt wel wat tijd en geduld. Maar je krijgt er wel een heel smaakvol stuk vlees voor terug. Doordat deze vleessoort zo vol van smaak is, kun je er alle kanten mee op. Zo kun je er een mooi braadstuk van maken op de barbecue. Maar deze vleessoort is ook dé perfecte basis voor pulled pork. Je komt het bij slagers steeds meer tegen en tegenwoordig kun je zelfs online vlees bestellen

Goede bereiding is het halve werk 

De bereiding van een culinair hoogstandje begint met goede ingrediënten. Als je een mooi stuk vlees op tafel wilt zetten, moet je dus kwalitatief goed vlees gebruiken. Hiermee heb je de basis voor een mooi eindresultaat al klaar. Maar je moet het vlees vervolgens wel op de juiste manier bereiden. Doe je dit niet? Dan kan jouw mooie stukje vlees alsnog een tegenvaller worden. Dit wil je uiteraard voorkomen. Bij veel barbecuevlees-soorten moet je de tijd nemen voor de bereiding. Het vlees wordt in de meeste gevallen het smaakvolst als het langzaam gegaard wordt. Neem dus de tijd voor de bereiding van het vlees. Een goede bereiding is immers het halve werk. 

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.