ETEN EN DRINKEN

Courgette-ricottalasagne

14 november 2011

Dit recept voor courgette-ricottalasagne heb ik van Appie (de app van Albert Heijn). Ik heb het gerecht nu twee keer gemaakt en beide keren was het echt genieten geblazen. Daarom wil ik het graag met jullie delen.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Lasagneladen (officieel een heel pak, maar bij mij paste dat niet)
2 courgettes in blokjes van 1 cm
1 fles biologische passato di pomodoro
1 bakje baconreepjes 150g
2 teentjes knoflook
1 bakje ricotta (verse kaas) 250g

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de baconreepjes 5 minuten in een wok. Pers de twee knoflooktenen met een knoflookpers en bak de knoflook even met de baconreepjes mee. Voeg vervolgens de courgette toe en bak die een paar minuten aan.

Vul een ingevette ovenschaal met een dun laagje tomatensaus. Leg daarop een laagje lasagneladen. Breng daarna een laag van het courgettemengsel aan. Daarover weer een laagje saus, etc. Zorg dat je eindigt met een laag saus en schep daarop met een lepel de ricotta.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het geheel 35 minuten op 200 graden. Verwijder na 20 minuten de folie.

Lekker met een afbakstokbrood met kruidenboter.

Eet smakelijk!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.