ETEN EN DRINKEN

Chunky Monkey Nicecream *

2 juli 2018

De zomervakantie staat voor de deur en om dat heuglijke feit te vieren, heb ik een belachelijk lekker recept voor je. Nee, er staat geen tikfout in de titel, ‘nicecream’ is weldegelijk een ding. Het is namelijk ijs met als basis bananen. Dat maakt het niet alleen gezonder dan standaard ijs, maar ook verrassend lekker. En je maakt het ook nog eens zonder ijsmachine! Ik creëerde mijn eigen Chunky Monkey Nicecream en vertel je precies hoe ik dat heb gedaan.

Recept voor Chunky Monkey Nicecream

Mijn recept is geïnspireerd op dit recept voor Nicecream van HelloFresh. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door gewone halfvolle melk te gebruiken in plaats van amandelmelk. En uiteraard heb ik mijn eigen ‘mix-ins’ geselecteerd (pecannoten, fudge en chocolade) zodat het met recht een Chunky Monkey mag heten.

Wat heb je nodig?

– 2 bevroren bananen in plakjes
– 60 ml halfvolle melk

Mix-ins naar smaak:
– fudge in kleine stukjes
– gehakte chocolade
– gehakte pecannoten

Bereidingswijze

Zorg dat je de bananen pelt en in stukjes snijdt voor je ze invriest. Doe de bevroren plakjes banaan in de blender of keukenmachine samen met de melk en blend het tot een gladde, romige massa. Voilà, je hebt nicecream!

Schep de nicecream in een bak of ovenschaal. Roer er vervolgens voorzichtig de fudge, chocolade en pecannoten doorheen.

 

Het geheel was bij mij best vloeibaar en daarom heb ik ervoor gekozen de schaal een klein uurtje terug te zetten in de vriezer. Is de nicecream vast genoeg naar jouw smaak dan hoef je dat natuurlijk niet te doen. Maak bolletjes, doe ze in een bakje of hoorntje en strooi er eventueel nog wat losse toppings overheen ter decoratie.

En dan… smullen maar! Eet smakelijk!

Lees ook: Bloemkoolpizza met mascarpone en blauwe bessen

Heb jij al eens nicecream gemaakt? En heb je nog suggesties voor mix-ins of toppings die ik zou kunnen uitproberen? Let me know, ik ben heel benieuwd!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.