RECEPT

Cheesecake uit de Airfryer

13 augustus 2019
cheesecake uit de airfryer

Ben jij ook zo dol op cheesecake? Mijn favoriet is de ‘gebakken versie’, ofwel de beroemde New York Cheesecake. Daar kun je me ’s nachts echt voor wakker maken! Deze cheesecake wordt normaliter in de oven gebakken, maar wist je dat je ‘m zelfs met de Airfryer kunt maken? Ik experimenteerde wat met het klassieke recept en toverde zomaar een heerlijke cheesecake uit de Airfryer tevoorschijn. Uiteraard deel ik het recept met je!

Cheesecake uit de Airfryer – Wat heb je nodig?

50 gram Bastognekoekjes
20 gram gesmolten boter
60 gram suiker
1 ei
200 gram roomkaas
50 gram zure room
1 theelepel maïzena

Materialen:
Philips Airfryer
Springvorm 12 cm
Bakpapier
Keukenmachine

Ik heb een ‘normale’ Philips Airfryer (en dus geen XL-versie). Vanwege de beperkte omvang van het mandje van deze Airfryer heb ik niet veel keus qua bakvormen die ik kan gebruiken. Toevallig hadden we nog een kinderkooksetje van Lise liggen van HEMA met daarin een kleine springvorm van 12 cm doorsnee. Deze past perfect! Heb jij een grotere Airfryer, dan kun je natuurlijk meer kanten op. Check even dit handige artikel over geschikte bakvormen voor de Airfryer. Gebruik je een grotere springvorm, pas dan de hoeveelheden per ingrediënt hierboven aan en hanteer een iets langere baktijd.

Zo maak je het

Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Je kunt alleen de bodem bedekken en de rand invetten, maar ik heb ervoor gekozen de hele vorm met bakpapier te bedekken.

Verkruimel de bastognekoekjes in de keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem vervolgens in de koelkast zodat deze kan opstijven.

In de keukenmachine vermeng je de roomkaas met de suiker en zure room. Aan dit mengsel voeg je vervolgens het ei en de maïzena toe.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel over de bodem. Bak de cheesecake in het mandje van de voorverwarmde Airfryer gedurende 16 minuten. Als de cheesecake klaar is, is hij nog een beetje wiebelig.

Trek het mandje met de cheesecake na het bakken voorzichtig een beetje naar voren en laat het geheel zo een half uurtje rusten. Zet vervolgens de springvorm met de cheesecake nog voor een uur of drie (of liever nog een hele nacht) in de koelkast zodat hij goed kan opstijven.

En dan is de cheesecake klaar om opgediend te worden!

Lees ook: Oliebollen opwarmen in de Airfryer – zó blijven ze lekker!

Zet een lekker kopje thee of koffie en serveer dit met een puntje van de cheesecake. Je zult merken dat het een vrij machtig hapje is, dus eigenlijk is een klein taartje als dit perfect om met drie à vier personen van te genieten.

Eet smakelijk!

Ben jij ook zo dol op cheesecake? En maak je ‘m weleens zelf?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.