Ik eet ze niet vaak, maar áls ik ze eet dan maak ik ze het liefst zelf: appelflappen! Er gaat niets boven een heerlijk verse warme appelflap bij de koffie. Je kunt appelflappen maken in de oven, maar wist je dat het ook heel eenvoudig kan met de Airfryer? Ideaal als je plots visite krijgt en snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik deel het recept met je!
Appelflappen uit de Airfryer – Wat heb je nodig?
Ingrediënten (voor 8 appelflappen):
- 8 plakjes bladerdeeg
- 2 à 3 appels (liefst goudreinetten)
- 1 ei
- 15 gram suiker
- 1 mespuntje kaneel
- Optioneel: 50 gram rozijnen
Appelflappen uit de Airfryer – Zo maak je ze!
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes (ongeveer 2 x 2 cm). Doe de appelblokjes in een kom en voeg hier de suiker en het kaneel (en de rozijnen) aan toe. Mix dit goed door elkaar.
Leg de plakjes bladerdeeg met de bebloemde kant naar beneden op het aanrecht en laat ze ontdooien. Verdeel een beetje van het appelmengsel op elk plakje bladerdeeg. Klop het ei en smeer de randen van de plakjes bladerdeeg ermee in. Vouw ze dicht en besmeer de bovenkant van de flappen met ei en strooi hier voor een extra krokant korstje nog een klein beetje suiker overheen.
Leg de appelflappen in het mandje van de Airfryer en bak ze 10 minuten op 180 graden tot ze krokant en goudbruin zijn. Je hoeft er geen bakpapier onder te leggen. Op die manier worden ze ook aan de onderkant goed warm.
Variatietip: gebruik in plaats van appels ook eens abrikozen, pruimen of kersen voor de vulling. Dat is ook erg lekker!
Eet smakelijk!
Heb je het bakken met de Airfryer helemaal ontdekt? Probeer dan ook eens mijn andere recepten:
Bananenbrood uit de Airfryer
Cheesecake uit de Airfryer
5 Comments
Heel goed idee om zo’n appelflap te maken in de airfryer
Ga het zeker proberen.
Alleen kun je die van mij niet voorverwarmen
Groetjes Joke
Joke elke wordt ter kun je voorverwarmen ik heb zelf een van de eersten en daar was dat al mogelijk
Hoe doe je de bladerdeeg gebruiken? Bij mij doe ik altijd de appels waar ik het papiertje weg haal. Klopt deze maniet van werken?
Temp instellen en 2 x de grote ronde knop indrukken
ik heb ze al meedere keren gemaakt, met en zonder bakpapier, maar de onderkant blijft bleek, en is niet gaar! Dus ik moet ze omdraaien! Ook de appeltaart e.a. wordt aan de onderkant niet bruin en gaar!!!