FAVORIET OP VRIJDAG

Friday Favourites #9

22 maart 2013

Het was een drukke week! Zaterdagmiddag gingen we naar de verjaardag van mijn kleine nichtje, die zeven werd. Mijn schoonzus had zoals altijd een prachtige taart gemaakt. Dit keer was het een heuse ‘vierseizoenentaart’. Bijna te mooi om aan te snijden, maar ik ben blij dat het toch gebeurde want hij was overheerlijk!

Zaterdagavond kwam vriendin S. met haar vriend bij ons eten. Ik had drie Italiaanse gangen bedacht. Zo aten we vooraf een mozarellasalade, als hoofdgerecht een pasta met courgette en gehakt en het toetje was zelfgemaakte tiramisu. Die laatste was overheerlijk, maar we hadden zo veel dat we er tot en met dinsdag van hebben kunnen snoepen.

Gelukkig stond er de afgelopen week ook de nodige beweging op het programma. Zo nam ik woensdag met diezelfde vriendin S. deel aan een georganiseerde ‘Lentewandeling’. We kozen voor een afstand van 13km, wat voor mij achteraf precies genoeg uitdaging bleek. Het sneeuwde en was ijskoud, maar daar lieten we ons niet door tegenhouden. Het leverde naast veel voldoening ook fijne gesprekken en mooie plaatjes op. Voor herhaling vatbaar dus!

Woensdagavond was het ook tijd voor mijn eerste training bij de Kindertelefoon. We kregen direct een map vol met lesmateriaal en moesten direct aan de slag met een aantal rollenspellen. Ik kwam doodmoe maar tegelijkertijd vol energie thuis die avond. De groep en trainers zijn heel leuk en er staan nog een hoop interessante trainingen op het programma. Laat maar komen!

Op een middag besloot ik mijn eerste ‘green monster’ te maken. Een smoothie met spinazie en in mijn geval stukjes mango en water. Helaas was de verhouding niet optimaal, waardoor het sapje zo ongeveer alleen maar naar spinazie smaakte en ik de mango nauwelijks proefde. Dit heeft dus nog wat finetuning nodig, maar ik ben zeker van plan het vaker te gaan maken.

Op de allerlaatste foto rechtsonderin zie je een vispakketje dat ik maakte naar aanleiding van een blogpost van Marieke daarover. Het was heerlijk en daarom deel ik het recept graag zondag op mijn blog.

Hoe was jouw week?

2 Comments

 • Reply Simone 22 maart 2013 at 19:12

  Leuk! Lekker gewandeld en mooie foto’s! Ik ga ook altijd graag wandelen. Dan komen de fijnste gesprekken op gang 🙂

 • Reply Marcella 22 maart 2013 at 23:08

  Leuk overzicht, op naar een fijn weekend!

  Ik maak de groene spinazie smoothie altijd met magere yoghurt en een banaan. Prima verhoudingen. Succes met experimenteren!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.