FAVORIET OP VRIJDAG

Friday Favourites #11

12 april 2013

Jongens, de allerlaatste winterse week ligt achter ons… Ik voel het! Net als alle weken is ook deze weer voorbij gevlogen. Lees je mee?

Zaterdag ging ik met man, broer en vriendin naar een concert van Racoon. Ik heb de band al een aantal keer live horen spelen en elke keer weer is dat geweldig mooi. Dit keer speelden ze alle hits die in ‘vijftien jaar Racoon’ de revue passeerden. Super! Ik heb nu al zin in 29 juni, als ik naar Concert at Sea ga en Racoon een van de namen is die van zich zal laten horen die dag.

Zondag ging ik sushi lunchen met een vriendin. Ik had dat nog nooit zo vroeg op de dag gedaan, maar het was echt een aanrader! Lekker rustig in het (anders zo drukke) restaurant en nog de hele verdere dag om het een beetje te kunnen laten zakken. Diezelfde middag had ik afgesproken in de stad met een andere vriendin en haar zoontje. Manlief kwam ons vergezellen en leende zijn zonnebril even aan de kleine man uit. Het boefje kwam niet meer bij 😉

De nacht van zondag op maandag was even minder. Manlief kreeg om 5.00 uur plotseling last van nierstenen (bleek later) en hield het niet meer van de pijn. We zijn halsoverkop naar de eerste hulp gereden, waar hij gelukkig snel pijnstilling kreeg. Ik ga hier nog een aparte blogpost over schrijven. Het was erg schrikken, maar gelukkig is alles nu weer redelijk onder controle.

Mijn ouders waren een paar dagen op ‘minivakantie’ en hadden gevraagd of ik dinsdag de hond een keertje uit wilde laten. Ik liet de hond beslissen waar hij heen wilde, dus was ik ruim anderhalf uur weg. Helaas was het geen mooi weer, maar het was lekker er even uit te zijn.

Woensdag lunchte ik met een vriendin bij Bagels and Beans. Volgens mij kan je daar gewoon niet verkeerd kiezen, alles is even lekker! Ik koos voor de bagel met het rookkippetje en avocado. Die avond aten we bij mijn broertje, die een paar dagen alleen thuis was omdat mijn ouders nog steeds weg waren. Hij kookte een heerlijke pastamaaltijd voor ons met als toetje deze overheerlijke creatie van gebakken in amaretto gedrenkte ontbijtkoek met citroen- en frambozen sorbetijs en slagroom. Om je vingers bij af te likken! Daarna speelden we het spel Agricola, wat mijn broertje glansrijk won!

Donderdagochtend was het hoog tijd voor een uurtje pump. We zijn net begonnen met nieuwe nummers en oefeningen en dat maakt het extra zwaar. Maar eenmaal thuis had ik een enorm voldaan gevoel en kon ik er weer helemaal tegenaan met studeren. Die avond had ik een etentje met twee vriendinnen en tevens ex-collega’s. Een van hen is de vriendin met het zoontje waarmee ik afgelopen zondag ook afsprak. Het was heel gezellig en we aten een Javaanse rijsttafel. Heel leuk en lekker, al die kleine gerechtjes!

Vandaag stond vooral in het teken van studeren. Aanstaande dinsdag is mijn examen Persoonlijkheidsleer en ik moet nog heel wat doen. Gelukkig heb ik daar komend weekend en maandag nog flink wat tijd voor.

Fijn weekend!

4 Comments

 • Reply Marcella 12 april 2013 at 22:50

  Leuke week, klinkt gezellig. Hopelijk blijft je vriend zich wel goed voelen. Fijn weekend en succes met studeren!

  • Reply Monique 13 april 2013 at 11:54

   Dat is inderdaad te hopen. Gelukkig stond hij vanmorgen zonder pijn op. Nu hopen dat dat zo blijft. Jij ook fijn weekend!

 • Reply Mieke 13 april 2013 at 08:45

  Ooh, wat hoop ik ook dat het de laatste winterse week was!
  Maar wat rot van je vriend zeg! Nierstenen schijnen echt heel pijnlijk te zijn. 🙁

  • Reply Monique 13 april 2013 at 11:55

   Ik denk het wel hoor, we zitten nu alweer bijna halverwege april. Het moet toch een keer goedkomen? 😉 Ja dat was wel even een tegenvaller. Hopelijk is hij er nu vanaf!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.