FAVORIET OP VRIJDAG

Favoriet op Vrijdag | Vierdaagse, Leuchtturm en stappen tellen

21 juli 2017

Favoriete notebook: Leuchtturm1917

In de vorige Favoriet op Vrijdag schreef ik over mijn nieuwe hobby: bullet journaling. Daar komen nog aparte blogs over, maar omdat ik niet kon wachten om van mijn standaard notitieboek op een exemplaar voor profs over te stappen, heb ik dat maar vast aangeschaft. Voor de duidelijkheid: je kunt elk willekeurig notitieboek gebruiken, alleen is de Leuchtturm1917 in de versie puntjes (in plaats van lijntjes) zo’n beetje het meest gebruikte. Je hebt ‘m in allerlei gave kleuren en dat maakte me enorm aan het twijfelen, maar uiteindelijk besloot ik toch voor chique zwart te gaan. En ik ben er onwijs blij mee. Het is zo’n mooi boekje! Paginanummers staan er al in en er zit een touwtje in zodat je weet waar je bent gebleven. Vanaf augustus ga ik daar dus in verder en ik ben nu al aan het inventariseren wat ik er allemaal in wil hebben (en wat niet). Wordt zeker vervolgd dus.

Favoriete gadget: Jawbone UP3

Ook hier heb je al een artikel over voorbij kunnen zien komen, maar ik ben weer helemaal blij met mijn activity tracker! ‘Weer’ ja, want het bandje heeft maandenlang stof liggen vangen. Maar inmiddels is hij opgeladen en prijkt hij weer om mijn pols. Naast het bijhouden van de stappen die ik op een dag zet (wat een stimulans moet zijn om vaker in beweging te komen) vind ik ook het monitoren van mijn slaappatroon interessant.

Favoriete evenement: Nijmeegse Vierdaagse

In het zomerseizoen is er op festivalgebied van alles te doen. En ik steek niet onder stoelen of banken dat ik wel van een feestje hou. Volgens jaarlijkse traditie ging ik afgelopen woensdag met mijn Nijmeegse vriendinnen naar de Vierdaagse. De wandelaars kwamen die dag op mijn logeeradres door de straat en dus begonnen we met aanmoedigen.

We deelden watermeloen uit en spoten water naar ze met een waterpistool, wat voor de meesten een welkome afkoeling was.

Daarna bestelden we friet, dronken nog wat en gingen de stad in voor de Vierdaagsefeesten. Op elk plein in de stad en langs de Waal zijn optredens en andere gezelligheid.

Via de Waalkade gingen we naar de Latin Stage waar we een dansje waagden, om vervolgens vooraan te staan bij het optreden van Vinzzent en uiteindelijk te belanden bij coverband De Euros. De sfeer in de stad is geweldig en als het ook nog eens lekker weer is zoals afgelopen woensdag zijn alle ingrediënten aanwezig voor een ultiem zomerfeestje. Ik zeg: tot volgend jaar!

Favoriete hobby: Handlettering

Een echte hobby kan ik het nog niet noemen, want ik heb er in totaal misschien nog maar een half uurtje tijd in gestopt. Maar dat het iets voor mij is, weet ik al zeker. En daarom hoort ‘ie toch in dit rijtje thuis. Tijdens het Blogfeestje waarvan ik co-host was, stuitte ik op de review van het Handlettering boek van Action. Aangezien het heel leuk is om in je bullet journal gebruik te maken van handlettering, wil ik er graag beter in worden. En voor €1,99 is dat boek van Action natuurlijk echt een koopje.

Helaas was ik niet de enige die dat dacht, want ik ben drie keer tevergeefs naar onze lokale Action geweest. Niks boek. Ik heb zelfs mijn ouders ingeschakeld, maar ook zij grepen mis. Tot ik afgelopen maandag zonder al teveel hoop toch nog eens een ritje naar de Action maakte. Hij lag er! Nog diezelfde dag ben ik er in gaan oefenen, maar daarna ontbrak het me helaas aan de tijd om ermee verder te gaan. Als ik komende week mijn examen achter de rug heb, pak ik mijn nieuwste hobby met alle liefde weer op!

Wat is jouw favoriete festival of event in de zomer?

2 Comments

  • Reply Vlijtig Liesje 21 juli 2017 at 11:01

    Ik heb die leuchtturm laatst in de handen gehad en verwonderde me al over de puntjes. Ik wist niet dat dit speciaal geschikt was voor bullet journaling.

  • Reply Jessica 24 juli 2017 at 20:51

    Ik ben heel erg benieuwd naar je handlettering boekjes en pagina’s! Hoop er snel een artikel van te zien, maar zo te lezen ben je daar al mee bezig 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.