FAVORIET OP VRIJDAG

Favoriet op Vrijdag | Mugcake, speeltuin en Sublime FM

4 augustus 2017

Favoriete ontbijt: Mugcake

Ik ken het concept al langer, maar op de een of andere manier was het er nooit van gekomen het zelf eens uit te proberen: de mugcake. Een cakeje dat je maakt door ingrediënten bij elkaar te doen in een mok en deze te verwarmen in de magnetron. Via Weight Watchers ontdekte ik een recept voor een gezonde mugcake die je perfect als ontbijt kunt eten. En dat besloot ik maar eens uit te proberen.

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Het is super eenvoudig. Een geprakte banaan, een geklutst ei en drie eetlepels havermout door elkaar mengen, in een mok doen en deze vervolgens 2,5 minuut op 900 watt in de magnetron. Resultaat: een overheerlijk warm cakeje met alleen maar gezonde ingrediënten die je de energie geven om de dag mee te beginnen! Ik deed er voor de frisheid nog een flinke schep Skyr bij en zo leek het haast een gebakje. De volgende keer doe ik er ook nog wat vers fruit bij. Echt een ideale manier om je ontbijtgewoonten eens te doorbreken.

Favoriete uitje: Speeltuin Philipsdorp

Het is zomervakantie en dat betekent dat zowel de gastouder als de peuterspeelzaal ‘dicht’ zijn. Veel tijd thuis met de kinderen dus. Op zich prima, maar als we een dag thuis zijn geweest, moeten we er echt even uit. Ik ontdekte dat een speeltuin waar ik nog nooit was geweest eigenlijk maar 20 minuten wandelen van ons huis is verwijderd. En besloot er eens heen te gaan. Het is een speeltuinvereniging en daarom betaal je een klein bedrag aan entree. Maar daar staat wel tegenover dat hij prima onderhouden is en omheind, waardoor ik Lise toch met wat meer vertrouwen haar eigen gang durf te laten gaan. Een vriendin kwam met haar zoon ook even langs en zo hadden we een gezellig uitje. Dat gaan we vaker doen!

Favoriete radiozender: Sublime FM

Ik luister voornamelijk in de auto naar de radio (als Lise me naar iets anders laat luisteren dan Jokie en Jet tenminste). Standaard heb ik 3FM opstaan en dat vind ik op zich een prima zender, maar… als je zoals ik de laatste tijd gedurende de dag ook de radio regelmatig aan hebt staan wil je ook weleens wat anders.

Van een vriend kreeg ik de tip Sublime FM eens te proberen. En hoewel ik niet per se van de jazz ben, vind ik het een hele fijne zender voor als ik eens wat anders wil luisteren. Ik zet hem ’s ochtends vaak op de achtergrond op en vind het heerlijk. Hij hoort daarom dus zeker in het favorietenlijstje van deze week thuis!

Luister jij nog weleens naar de radio? En zo ja, wat is je favoriete radiozender?

6 Comments

 • Reply Nicole 4 augustus 2017 at 06:34

  Ik luister altijd naar Q-Music. Waarom weet ik eigenlijk niet haha.. En die speeltuin ken ik maar nog nooit geweest! Ik voeg trouwens aan mijn mugcake soms nog een theelepel cacao of wat pindakaas toe.. ook heel lekker!

 • Reply Jeroen 4 augustus 2017 at 09:05

  De radio staat hier zo goed als elke ochtend als avond op en ook op het werk als achtergrond. Dit is dan MNM (zowat de Belgische 3FM). Ben ik in Nederland dan staat SlamFM wel eens op. Mits ik aan de grens woon durf ik in het weekend ook wel eens MNM ruilen voor Radio538 😉

 • Reply Janske 4 augustus 2017 at 16:34

  Eigenlijk altijd 3fm 🙂 of ik zet een playlist of album op via YouTube

 • Reply Charlotte 4 augustus 2017 at 21:33

  Oeh die mugcake ga ik deze week proberen. Klinkt lekker!

 • Reply Saskia 10 augustus 2017 at 10:14

  Smaakt de mugcake erg naar banaan? Of wordt die smaak minder door de andere ingrediënten?

  • Reply Monique 10 augustus 2017 at 12:36

   Ik vind het erg meevallen. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog wat kaneel of cacaopoeder doorheen doen voor wat extra smaak. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.