FAVORIET OP VRIJDAG

Favoriet op Vrijdag | La Pegatina, fietsen en Airfryer

16 juni 2017

De tweede editie alweer, van mijn nieuwe favorietenrubriek. En ik heb weer wat leuke dingen voor je in petto, al zeg ik het zelf! De eerste favoriet is meteen een hele fijne voor de nodige summer vibes. Voor als je bijna op vakantie gaat, of thuis net een beetje extra van het mooie weer wilt genieten.

Favoriete muziek: La Pegatina

Ik ontdekte deze band door de Concert At Sea 2017 afspeellijst op Spotify. Aangezien ik samen met M en mijn broertje Eric weekendkaarten heb voor dit o zo heerlijke festival, speel ik de nummers uit deze lijst de laatste tijd regelmatig om een beetje in de stemming te komen. En van deze specifieke band word ik direct vrolijk. Luister en oordeel zelf! Ik heb in elk geval VEEL zin om ze live te zien optreden onder het genot van een koud Mexicaans biertje.

Favoriete trotse-mama-moment: fietsen zonder zijwieltjes

Er zijn van die mijlpalen in de levens van je kinderen dat je hart bijna uit elkaar spat van trotsheid. De afgelopen week heb ik ontdekt dat zelf op een echte fiets fietsen daar ook bij hoort. Lise heeft haar fiets al sinds haar derde verjaardag in november, maar pas enkele weken geleden is M met haar gaan oefenen. Daarvoor ‘fietste’ ze al heel goed op haar loopfiets. Een van de redenen dat we de zijwieltjes op haar echte fiets achterwege hebben gelaten. Door het loopfietsen weet ze immers al hoe ze haar evenwicht moet houden en met zijwieltjes zou ze dan eigenlijk weer een stapje terug doen.

Anyway, ik ben mega superduper trots op mijn meisje! Gisteravond waren mijn broertje en tante bij ons en stond ze te springen om het hen ook te laten zien. Een paar dagen geleden hield M haar nog half vast tijdens het fietsen, maar zoals je op onderstaande foto ziet is dat nu niet eens meer nodig. Ze fietst!

Favoriet in de keuken: Philips Airfryer

Hij stond al een hele tijd op mijn wishlist, maar ik vond dat ik ‘m moest ‘verdienen’. Aangezien ik sinds eind maart best succesvol bezig ben met Weight Watchers (al zeg ik het zelf…) besloot ik deze week dan eindelijk de bestelling te plaatsen. Een dag later stond de pakketjesmeneer al aan de deur en nog een dag later was het apparaat in gebruik.

Ik had verse frietjes van Lidl in de koelkast liggen. De ene helft van de zak hadden we een dag eerder in de oven bereid. Duurde lang en de frietjes waren helaas niet al te krokant geworden. Ik was dus heel benieuwd hoe ze uit de Airfryer zouden komen! Binnen een minuut was hij opgewarmd en 20 minuutjes later hadden we super krokante en lekkere frietjes. Super! Er zit een receptenboekje bij dat ik nog eens uitgebreid ga bestuderen, ik ben inmiddels lid van de Airfryer Facebookgroep en ook op de blog van Bregje staan lekkere recepten en fijne tips. Ik heb er dus weer een nieuwe hobby bij 😉

En dat was ‘m weer voor deze vrijdag! Wat is jouw favoriete liedje op dit moment? En heb jij ook een airfryer in huis?

2 Comments

 • Reply lisette 16 juni 2017 at 07:18

  Toevallig heb ik twee weken geleden een actifry gekocht. Ik ben er nog een beetje mee aan het uitproberen wat de baktijden zijn etc.

 • Reply Bregje 16 juni 2017 at 07:54

  La Pegatina is top! Wij gaan ze dit jaar ook weer zien op Park City Live!
  En welkom bij de Airfryerclub! 😀

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.