FAVORIET OP VRIJDAG

Favoriet op Vrijdag | HEMA X Difrax, Tsjechië en galajurk

27 oktober 2017

Favoriete babyproducten: HEMA X Difrax

HEMA is groot in babyproducten en Difrax staat bekend om haar unieke flessen en spenen. Voor het eerst hebben zij hun krachten gebundeld, met als doel: het leven van baby’s en ouders leuker en makkelijker maken. De collectie bestaat uit de populaire spenen en flessen van Difrax, in een vrolijk HEMA jasje. Samen met Difrax brengt HEMA de S-flessen uit in twee eigen designs (€12,-). Ook zijn er losse flesspenen (€5,50) beschikbaar in twee verschillende maten zodat de flessen extra lang meegaan. 

Naast de flessen heeft HEMA ook de Difrax Natural fopspenen (€10,- per set) met HEMA design in haar assortiment opgenomen. Super leuk! Overigens heeft HEMA ook nog eens haar complete bed- en badcollectie vernieuwd. Bekijk hier alle toffe nieuwe spulletjes.

Favoriete bestemming: Tsjechië

Vorige week was ik een weekje weg met mijn koor. Naar Tsjechië, een voor mij nog vrij onbekend land. Ik ben eerder één keer in Praag geweest, maar had van de rest van Tsjechië nog nooit wat gezien. Maar wat een prachtig land is het! Heuvels, schilderachtige dorpjes en een rust die je hier in Nederland echt nergens vindt.

Onze groepsaccomodatie bevond zich in Dobrív, in een klein dorpje zo’n 75 km ten Zuid-Westen van Praag. Een dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, nieuwsberichten door een luidspreker komen, waar slechts één winkel was waar je zo’n beetje alle hoognodige spullen voor het huis(houden) kon kopen en waar, als je ’s nachts omhoog keek, de lucht nog echt pikzwart was met een enorme hoeveelheid stralende sterren.

We hadden alle dagen prachtig weer, waren met een groep leuke mensen, maakten bijna iedere avond buiten een vuur en er was volop bier. Dat alles heeft vast en zeker meegespeeld, maar ik ben een klein beetje verliefd geworden op dat voor mij nog onbekende land. Overbodig om te zeggen dat ik blij ben dat ik mee ben gegaan!

Favoriete hoera-moment: weer in mijn galajurk passen

Op de woensdagavond van Koorweek was de feestavond gepland. Ruim van tevoren wisten we al wat het thema zou zijn, dus iedereen is er lang mee bezig geweest om een mooie feestoutfit samen te stellen. Het thema was Bal Masqué wat natuurlijk ‘gemaskerd bal’ betekent. In de veronderstelling dat ik niets had om aan te trekken bestelde ik online dit jurkje en dit masker. Het bleek alleen niet zo goed bij elkaar te passen en het jurkje was net aan de ruime kant.

Toen ik opeens mensen hoorde over galajurken schoot me te binnen dat ik die natuurlijk ook nog eentje in de kast had hangen. Een goudkleurige van het gala op het VWO, zo’n 14(!) jaar geleden. Niet geschoten is altijd mis en dus probeerde ik eens of ik de jurk nog paste. En warempel… hij zat zelfs ruimer dan de laatste keer dat ik hem aan had, op mijn 18e. Meteen toen ik mezelf bekeek in de spiegel wist ik dat dit mijn jurk voor de feestavond moest worden. En alsof het zo moest zijn, paste het bestelde masker wel perfect bij déze jurk!

Heb jij je galajurk of pak van de middelbare school later nog eens aangehad?

3 Comments

 • Reply Sanne 27 oktober 2017 at 07:32

  Ik heb mijn galajurk ook nog een of twee keer bij een Jocanto-feest aangehad. Maar ik pas er dus alleen nog in als ik m’n adem inhoud bij het aantrekken… Niet heel handig dus…

  • Reply Monique 27 oktober 2017 at 12:33

   Hey Sanne, wat leuk! Galajurken en Jocanto-feesten zijn dus met elkaar verbonden begrijp ik 😉 Wel tof dat je er nog in past, maar te strak moet hij niet zitten natuurlijk. Gelukkig heeft de mijne sowieso al een wat wijder model.

 • Reply Sanne 28 oktober 2017 at 10:07

  Ik zit serieus te overwegen of ik hem nog moet bewaren nu we gaan verhuizen. Ik denk niet dat ik hem ooit nog echt pas…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.