FAVORIET OP VRIJDAG

Favoriet op Vrijdag | Fitbit Alta HR, Het Enige Boek in je Koffer & Black Mirror

10 augustus 2018

Fitbit Alta HR

Whoaa het weekend staat alweer voor de deur! Wat vliegen de weken voorbij nu het zomer is zeg. Lise heeft nog maar een week vakantie voordat school weer begint. Bizar! Maar deze vrijdag heb ik weer eens een aantal favorieten voor je op een rij gezet. Zo heb ik sinds anderhalve maand een nieuwe gadget waar ik heel enthousiast over ben. Waar ik op bovenstaande foto dus lekker ongegeneerd mee loop te poseren.

Favoriete gadget: Fitbit Alta HR

Eigenlijk was ik aan het kijken naar smartwatches, maar omdat ik niet zeker genoeg was of ik de smartwatch-functies nu wel echt zo nodig vind ben ik toch voor een nieuwe activity tracker gegaan. Ik gebruikte voorheen een Jawbone Up, maar daar was ik behoorlijk op uitgekeken. Ik verdiepte me in de verschillende Fitbits die er verkrijgbaar zijn en kwam uit bij de Fitbit Alta HR. Een subtiele tracker met alle functies die ik belangrijk vind. En met een display. Dat had mijn Jawbone niet en dat miste ik toch wel. Bovendien is de Fitbit te koppelen met mijn telefoon, waardoor ik een melding krijg als er een bericht of telefoontje binnenkomt. In eerste instantie dacht ik dat ik daar niet zoveel aan zou hebben, maar nu vind ik het super handig. Als mijn telefoon bijvoorbeeld niet in de buurt ligt of in een tas zit, zie (en voel, want hij begint te trillen) ik het nu wanneer iemand me belt en ik dus op zoek moet naar mijn telefoon.

Mijn stappengemiddelde mag nog wel wat omhoog. Net als het aantal uur dat ik per nacht slaap. Confronterend hoor! Op veel avonden kom ik niet eens aan zeven uur slaap. En dat is volledig mijn eigen schuld. Anyway, waar ik naartoe wilde was vragen of mede-Fitbitters het leuk vinden als ik hen als vriend toevoeg. Ik merk dat het me stimuleert meer te bewegen als ik zie dat anderen er al meer stappen op hebben zitten dan ik. Laat het dus even weten in een reactie als je aan mijn Fitbit-vriendenlijstje wilt worden toegevoegd.

Favoriet (voor)leesvoer: Het Enige Boek in je Koffer *

“https://www.moonoloog.nl/?attachment_id=19736″ rel=”attachment wp-att-19736”> Samenwerking[/captio

De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik dit boek vorig jaar al thuisgestuurd kreeg voor een review. Voor Lise waren de verhaaltjes toen nog iets te ingewikkeld en te lang, waardoor ik het in de kast gelegd heb. Tot ik het net voor we op zomervakantie gingen weer tegenkwam. Het Enige Boek in je Koffer was letterlijk het enige boek dat we voor Lise meenamen en ze vond het geweldig. Het boek werd van voren naar achteren voorgelezen tijdens de vakantie. Het bevat 28 knotsgekke versjes en grappige verhaaltjes: over Timo die naar de dierentuin gaat maar eigenlijk alleen maar dinosaurussen wil zien, over Sam de dierenonderzoeker die in een leeuwenpak tussen de leeuwen woont en over een rupsje dat ervan droomt om ooit eens te vliegen… Elke avond lazen we een verhaaltje en Lise lag dan in opperste concentratie te luisteren. Geweldig!

Het leukste vind ik nog wel dat het boek niet alleen voor kinderen leuk is, maar dat er ook veel (woord)grapjes voor de voorlezende volwassene in verwerkt zijn. Als M Lise voorlas hoorde ik regelmatig een grinnik bij een passage die zij totaal niet grappig vond. Ik vind het altijd extra leuk als kinderboeken die eigenschap hebben en dat doet dit boek dus heel erg goed.

Favoriete kledinglabel: Fabienne Chapot

Sinds mijn capsule wardrobe experiment ben ik een stuk selectiever geworden als het op kleding shoppen aankomt. En dat zorgt er weer voor dat ik regelmatig meerdere dingen pas, maar alles weer terug laat hangen omdat er niets bij zit waar ik écht blij van word. Dat scheelt een hoop geld, maar na een aantal teleurstellingen is het geweldig als je eindelijk een kledingstuk tegenkomt dat je niet meer uit wil trekken omdat je het zo fantastisch vindt. Dat het ik bij deze jurk van Fabienne Chapot. Het model is perfect voor mijn figuur, de kleuren matchen mijn huid en haar en hij zit ook nog eens heerlijk.

Eerder dit seizoen kocht ik al een mooie top van Fabienne Chapot waar ik op slag verliefd op was. En samen met de jurk kocht ik een blouse met lange mouwen voor komende herfst. Je zult begrijpen dat ik al met een schuin oog naar de nieuwe collectie heb gekeken. Ik heb nog even niets nodig, maar kijken kan geen kwaad. Toch?

Favoriete serie: Black Mirror

‘Moon, je moet deze serie zien’, zei M me een paar dagen geleden. Ik was zoals altijd een beetje achterdochtig want onze smaak qua films en series komt lang niet altijd overeen, maar besloot het een kans te geven. En nu ben ik helemaal in de ban van Black Mirror, want zo heet de serie waar hij het over had.

Ik vind het een beetje ingewikkeld om uit te leggen waar de serie precies over gaat. Elke aflevering staat in elk geval op zichzelf, dus het is geen doorlopend verhaal. Maar alle afleveringen hebben wel wat gemeen. Overkoepelend thema vormen de snelle technologische ontwikkelingen in de 21e eeuw, mogelijke verdere ontwikkelingen en hoe deze de werkelijkheid beïnvloeden. De serie wordt wel omschreven als een zoektocht naar de bijwerkingen van de “drug” die technologie zou zijn. Het zet je echt aan het denken en hoewel je weet dat het niet echt is wat je ziet, weet je tegelijkertijd dat de dingen in de toekomst (in een aangepaste vorm) best mogelijk zouden kunnen zijn. Intrigerend toch?

Eigenlijk kun je het beste gewoon zelf eens gaan kijken. Ik vond aflevering 1 en 2 al meteen steengoed. Er zijn in totaal 4 seizoenen dus ik kan voorlopig vooruit. En er is ook al een vijfde seizoen aangekondigd. Mocht je nog altijd geen idee hebben waar ik het over heb, dan zou ik in elk geval even onderstaande trailer bekijken.

Wat is op dit moment jouw favoriete serie?

1 reactie

  • Reply Nicole Orriëns 10 augustus 2018 at 10:33

    Ik kijk Black Mirror ook, met mijn man. Het voordeel is dat elke aflevering een op zichzelfstaand verhaal is. Ze zijn vaak wel verontrustend vind ik!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.