FAVORIET OP VRIJDAG

Favoriet op Vrijdag | DM, 13 Reasons Why & Fruitfunk

1 juni 2018

Favoriete winkel: buitenlandse supermarkt en DM

Toen we vorige week een week in Duitsland verbleven, kon ik natuurlijk niet anders dan een bezoek brengen aan drogist DM. Ik was er nog nooit geweest en omdat het ene kind sliep en het andere liever wilde spelen, bleef M bij de kinderen en ging ik er lekker helemaal alleen naartoe. Ik nam de kabelbaan vanaf de berg naar het dorp en liep al navigerend op mijn gemakje naar de winkel. Daar nam ik uitgebreid de tijd om rond te neuzen. De DM in Saarburg is vrij nieuw, heel ruim opgezet en met een uitgebreid assortiment. Uiteraard ging ik met veel teveel spullen weer terug naar de camping. Als er animo is voor een shoplog hoor ik het graag, want ik heb alles expres nog bij elkaar in één tas laten zitten omdat ik twijfelde of ik er wel of geen artikel over wilde maken.

Als je in het buitenland op een vakantiepark verblijft zul je natuurlijk  weleens boodschappen moeten doen. En telkens als ik weer naar een buitenlandse supermarkt toe ‘mag’, merk ik dat ik dat ontzettend leuk vind. Je vindt er toch weer compleet andere producten dan in onze eigen supermarkten. Zo hadden ze bij de Duitse Lidl eenpersoonsverpakkingen Milka-, Daim- en Oreoijs! Dat ik niet de enige ben die dit leuk vindt (en dus gelukkig niet raar), bleek toen ik onderstaande foto op Instagram deelde:

Favoriete webshop: Footway *

Shoe addicts opgelet! Ik heb een nieuwe schoenenwebshop ontdekt. Footway heeft schoenen in alle soorten en maten en meer dan 600 merken op voorraad. Toen me gevraagd werd of ik een paar wilde uitkiezen was dat een bijna onmogelijke klus. Ik voegde een heleboel schoenen toe aan mijn favorietenlijstje, dat je via de webshop kunt bijhouden. Aangezien ik al enorm veel sneakers heb en nog geen mooie ballerina’s, besloot ik voor die laatste te gaan. Uiteindelijk viel ik voor een paar Butterfly Twists met luipaardprint. Ze vallen behoorlijk klein en dat wist ik niet, dus in eerste instantie had ik een te kleine maat te pakken. Gelukkig ging het ruilen heel gemakkelijk en had ik een dag later een maat groter in huis. Die wel perfect blijkt, alleen krijg ik na verloop van tijd toch wat last van mijn hiel. Ik hoop dat dat beter wordt naarmate ik ze langer draag, maar doe voorlopig maar uit voorzorg een blaarpleister op. Dan heb ik sowieso nergens last van! Behalve voor damesschoenen kun je op Footway trouwens ook terecht voor heren- en kinderschoenen. Voor Lise bestelde ik er Adidas Superstars, dezelfde als ik heb zodat we lekker kunnen twinnen. Ze moet er alleen nog een beetje in groeien, maar zodra het zover is zal ze ze eens showen!

Favoriete series: La Casa de Papel & 13 Reasons Why (S2)

Het is momenteel niet bepaald weer om binnen voor de tv te hangen, maar ’s avonds vind ik het toch vaak heerlijk om op de bank te kruipen met een lekkere serie op Netflix. Lange tijd had ik geen leuke serie om te volgen, maar toen was daar La Casa de Papel. Ik las erover op Twitter en dacht eigenlijk dat ik er niets aan zou vinden, maar vanaf de eerste aflevering was ik verslaafd. Ik keek samen met M en we moesten ons echt inhouden niet alle afleveringen achter elkaar door te kijken. Zo’n spannend en goed verhaal is het! Dikke vette aanrader dus. En ik vraag me af of ik de enige ben die stiekem een crush heeft op de ‘professor’. Haha!

Een andere tip die ik je niet wil onthouden is het tweede seizoen van 13 Reasons Why, dat sinds kort op Netflix te bekijken is. Seizoen 1 was alweer even geleden en ik merkte dat ik een beetje kwijt was wie wie was en wat er ook alweer allemaal gebeurd was. Maar inmiddels ben ik een paar afleveringen verder en zit ik er weer helemaal in. Let the story continue!

Favoriete verantwoorde snack: Fruitfunk *

Mijn kinderen krijgen eens per dag iets lekkers. Dat kan een koekje zijn, maar Lise mag ook weleens een snoepje kiezen. Zolang het niet uit de hand loopt vind ik dat een snoepje op zijn tijd gewoon moet kunnen. Op smurfenijs na dan 😉 Maar als ik een verantwoord alternatief ontdek wat ze ook nog eens net zo lekker vindt als het minder gezonde snoep dan word ik daar extra blij van. Van Fruitfunk ontvingen wij de afgelopen week een pakketje met verschillende soorten snacks. Allemaal gemaakt van fruit en vrij van toegevoegde suikers, kunstmatige kleur- en smaakstoffen, gluten en lactose. No added nonsense, zoals ze het zelf zo mooi zeggen. Nieuw is de Happybag met het meest populaire meidenfiguur van dit moment: een unicorn. Het was dus geen toeval dat Lise die als eerste uitkoos. ‘Mmm!’, hoorde ik vanaf de bank, toen ze het zakje strawberry flakes na schooltijd op de bank zat op te peuzelen. Schot in de roos dus, dit – voor mij eerder nog onbekende – merk voor verantwoord snacken!

Geniet van je vrijdag! Wat vind jij trouwens echt een aanrader qua serie? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe toffe series om te kijken. Boeken voor op vakantie trouwens ook, dus… kom maar op!

1 reactie

  • Reply Laura 1 juni 2018 at 08:05

    Wij waren inderdaad ook meteen hooked toen we aan La casa de papel begonnen. Wat een topserie! 👌🏻 En gisteren heb ik 13 reasons why afgekeken. Erg confronterend, zeker als je een puberdochter in huis hebt… Fijn weekend alvast!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.