FAVORIET OP VRIJDAG

Favoriet op Vrijdag | Bullet journaling, Robbie Williams en Racoon

7 juli 2017

Vorige week hebben jullie deze rubriek moeten missen, maar deze vrijdag is het gewoon weer tijd voor mijn favorieten. Een muzikale editie dit keer, maar wat wil je met een festival én een concert in één week. Yes, I am a lucky girl!  

Favoriete hobby: Bullet journaling

Maar we beginnen vandaag met mijn nieuwste hobby: bullet journaling. Voor wie er nog nooit van gehoord heeft is onderstaande video van geestelijk vader van het concept Ryder Carroll een aanrader.

Waar het in essentie om gaat is dat je zelf een systeem ontwikkelt voor het plannen van alles wat je moet doen, wat je wilt bereiken op korte en lange termijn, de doelen waar je naartoe werkt, lijstjes van verzamelingen die je bij wilt houden, enzovoort, enzovoort. Het idee is dat je slechts één notitieboek nodig hebt waarin alles samenkomt. En jij bepaalt hoe het eruit komt te zien en wat voor jou werkt om zo productief mogelijk te leven. Dat vind ik er zo leuk aan! Ik ben dus begonnen in een notitieboek dat ik nog had liggen. Ik wil het eerst een maand uitproberen en wil dan een ‘echt’ bullet journal aanschaffen (als je me een beetje kent dan weet je dat ik er al een op het oog heb!).

Ik ben nog erg zoekende wat voor mij een fijne manier van noteren is, maar dat is prima. Het is een proces en gaandeweg ga ik erachter komen hoe ik mijn bullet journal precies wil indelen. Als je het leuk vind als ik hier een aparte blog(serie) aan wijd hoor ik het graag. Dat lijkt me leuk om te doen!

Hier zie je een voorbeeld van een weekly spread. Hij verdient geen schoonheidsprijs, dat geef ik toe, maar het is al een verbetering ten opzichte van de manier van noteren die ik hiervoor gebruikte. Ik wil eerst de basics onder de knie krijgen en me dan meer met het esthetische aspect van bullet journaling gaan bezighouden. Wat ik nu veel doe is YouTube-video’s kijken waarin mensen laten zien hoe zij hun bullet journal hebben ingedeeld. Er is echt enorm veel over te vinden als je er eenmaal in zit. Zo leuk!

Favoriete band: Racoon

Het was al een van mijn favoriete bands, maar mijn hartje is sinds afgelopen weekend nog ietsje harder gaan kloppen voor Racoon. Een uur voordat hun optreden op het hoofdpodium van Concert at SEA zou beginnen, wurmde ik me naar voren. Gelukkig was M zo lief om met me mee te gaan. Dat we nog bijna een uur moesten wachten toen we ons plekje eenmaal hadden gevonden was het helemaal waard. Wat is het gaaf om ze van zo dichtbij te zien (en horen!) spelen! Het enige minpuntje was dat ik geen oordopjes bij me had en de muziek op die afstand echt naar binnen knalde. Oeps… Iets om volgende keer wel rekening mee te houden dus!

Racoon gaf ’s middags een verrassingsoptreden op het strandpodium. Daar kwam ik helaas te laat achter, maar gelukkig hebben we de beelden nog. Hierboven zie je ‘Hate to Love’, zo’n mooi ingetogen nummer. Kippenvel!

Ik ben nooit zo haantje de voorste wat nieuwe nummers betreft, maar deze bleef absoluut hangen nadat ze hem speelden. Ik kon geen goede opname van het festival vinden, dus hou het maar even bij deze ‘officiële’ video. Heel fijn nummer!

Favoriete artiest: Robbie Williams

Tsja, misschien een beetje saai, maar nu kom ik dus met nóg een artiest waarvan mijn hartje sneller gaat kloppen. You love him or you hate him, ik weet het maar ik val absoluut in die eerste categorie. Naast een woestaantrekkelijke man is Robbie wat mij betreft ook een rasentertainer en dat liet hij afgelopen dinsdag weer zien!

De opzet van het podium hielp natuurlijk ook wel mee. Echt alles werd uit de kast gehaald. Lichteffecten, vuurwerk, animaties. Zo gaaf! Het enige jammere was dat er op de tickets stond dat de show tot 22:45 uur zou duren, maar mister Williams het om 22:25 uur al voor gezien hield. We want MORE Robbie! Helaas stond ik dit keer niet zo vooraan en moest ik lijdzaam toezien hoe een andere dame op het podium werd gevraagd 😉 Gelukkig kon ik nog wel even met hem op de foto…

Echt ongelooflijk hoeveel mensen er waren. We hebben het opgezocht en het waren er 65.000!

Was jij ook bij Concert at SEA of Robbie, let me know! Verder ben ik ook wel benieuwd wie van jullie ook aan bullet journaling doet?

3 Comments

 • Reply Essma 7 juli 2017 at 09:03

  Leuke favorieten! Toevallig van die bullet journal! Ik werk er sindskort mee en heb ook de app ter ondersteuning en vind het een geniale uitvinding voor een ‘chaoot’ als ik. Ik kom overal op tijd dat is het niet, maar ik plan teveel op een dag en dat zorgt er voor dat ik gesloopt ben aan het eind. Wij zijn hier in Frankfurt op onszelf aangewezen en hebben verder geen oppas of wat dan ook, dus plannen is een essentieel iets voor onsIk ging overstag bij de aanschaf van de bullet journal dat je inzicht krijgt in de dingen die je de meeste energie kosten, maar niet belangrijk zijn. Ik vind het echt leuk om te doen en geeft me op de een of andere manier veel rust…

 • Reply Joyce 7 juli 2017 at 09:06

  Dat nummer van Racoon is tof hé! Ik ben echt dol op hun muziek, helemaal nadat ik ze live heb gehoord.

 • Reply Jessica 9 juli 2017 at 21:49

  Bullet Journal, ja dat boekje ligt hier ook al even klaar, maar ik kan de rust even niet vinden om eraan te gaan beginnen. Deze week staat er niet zoveel op de planning, dus ik denk dat ik dat maar ga doen een keer. Blog is bijgewerkt dus ik heb de tijd 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.