MODE

Zo stijl je sieraden en accessoires *

16 maart 2022

Het stijlen van verschillende sieraden en accessoires kan een uitdaging zijn. Combineer je alleen accessoires met dezelfde kleur – bijvoorbeeld goud met goud, en zilver met zilver – of kun je ook dingen combineren? En hoe zit het met zwart metalen sieraden? Meer weten over het combineren van sieraden en accessoires? Lees dan vooral even verder.

Metaalkleuren combineren

Hoewel over het algemeen geldt dat met name zilver goed staat bij zilver en goud bij goud, is het ook helemaal niet gek om het een en ander te combineren. Er zijn diverse sieraden te vinden waar zowel goud als zilver bij elkaar gebruikt wordt, dus zelf kun je dat ook doen. Combineer ringen in dezelfde stijl bijvoorbeeld met elkaar, onafhankelijk van de kleur van het metaal. Ook kun je bijvoorbeeld zwart metaal mooi combineren met zilver. Met goud staat dit minder snel goed, maar ook hier zijn er zeker combinaties bij te bedenken.

Speel in op accessoires

Veel accessoires maken ook gebruik van een zilveren of gouden kleur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handtas met een zilveren ketting of een zonnebril met gouden pootjes en details? Op deze manier kun je je sieraden hierop af stemmen. Heeft jouw mooie Gucci zonnebril gouden details? Draag dan ook goudkleurige oorbellen en ringen.

Opvallend of minimalistisch?

Je hebt sieraden in veel verschillende stijlen. Zo heb je sieraden die heel erg opvallen, maar ook wat kleinere, minimalistische sieraden. Je kunt dan per outfit kijken wat er het beste bij past. Vaak is het zo dat een wat minder opvallende outfit erg goed kan matchen met sieraden die juist lekker opvallen. Denk aan een simpel zwart jurkje dat je combineert met een ketting met grote schakels of gekleurde steentjes. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde: heb je een outfit aan met een drukke print? Dan kun je die het beste afmaken met een subtiel gouden of zilveren kettinkje.

Kijk wat jij mooi vindt

Al met al komt het eigenlijk neer op het volgende: kijk naar wat jij mooi vindt als het gaat om het combineren van sieraden. Houd je het liever simpel en draag je het liefst gewoon sieraden in één kleur? Prima! Ook helemaal prima is het natuurlijk als je er wel voor kiest om allerlei soorten en kleuren sieraden door elkaar te dragen. Ieder zijn eigen ding en als het bij je past en je je er goed bij voelt, zal het je te gek staan.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.