LIFESTYLE MODE

Voortaan naar je werk in stijl? 5 handige tips!

10 januari 2023

Ben jij (of is jouw partner) een echte businessman en op weg om een prachtige carrière te vormen? Om serieus genomen te worden in de zakenwereld en de beste deals binnen te slepen is het belangrijk als je een beetje stijlvol voor de dag komt. Een charmante kledingstijl, een stevige handdruk, een prachtig kantoor en mooie accessoires: het werkt allemaal mee om jou een succesvolle ondernemer of businessman te maken. In deze blog vijf kleding- en stijltips die jouw carrière of die van je partner naar een hoger niveau kunnen tillen.

Tip #1: Een fraai pak is de basis

In de businesswereld is het belangrijk om chique en stijlvol over te komen en dat kan eigenlijk niet zonder pak. Waar jij (of je partner) voorheen misschien in een spijkerbroek en een colbert liep, zul je nu wel begrijpen dat zoiets niet meer kan. Wil jij het échte succes, dan moet je ook succes uitstralen. Sterker nog, de kwaliteit van jouw pak kan voor jouw handelspartners soms tekenend zijn voor de kwaliteit van jouw product of dienst. Een echt pak gaat ook gecombineerd met een perfecte zijden stropdas, vergulde manchetknopen en een stoere riem erbij. Misschien is het zelfs een idee om een zakhorloge aan de outfit toe te voegen?

Tip #2: Zwier met een professionele aktetas

In plaats van in pak met een simpele Zweedse rugtas op je werk aan te komen, raden wij het aan om voortaan een prachtige leren werkkoffer of aktetas te gebruiken. Een dergelijk voorwerp kan voor potentiële klanten veel zeggen over jouw economische stand en het succes van je carrière. Een dure werkkoffer is dé manier om belangrijke mensen mee onder de ogen te komen: chique, stijlvol en elegant. Natuurlijk is het ook niet onbelangrijk om te denken aan de handigheid van zo’n tas: je laptop moet erin passen en al je papierwerk moet er netjes in kunnen worden opgeborgen.

Tip #3: Een nette portefeuille

Heb jij een oude versleten portemonnee in je hand als je een visitekaartje aan jouw potentiële businesspartners overhandigt? Dan sla je de plank mogelijk flink mis. Nee, jij hebt een nette portefeuille nodig met visitekaartjes, je bankpassen en misschien wel je blinkende American Express creditcard. Een portemonnee is meer dan alleen een voorwerp om geld in te bewaren. Het is een statussymbool in de wereld van het grote geld.

Tip #4: Pimp je bureau

Voordat je mensen uitnodigt om een bezoek te brengen op je kantoor is het zaak om je bureau te professionaliseren. Je wilt immers niet dat er goedkope balpennen liggen uit de speelgoedwinkel. Jij kan het beter. Je kunt bijvoorbeeld een Parker pen kopen, een prachtige balpen geschikt voor zakenmensen. Ben je helemaal gek op schrijven met de hand, kies dan voor een vulpen. Wil je de ultieme stap zetten in de relatie met een businesspartner, dan geef je jouw peperdure pen weg.

Tip #5: Blijf altijd jezelf

Hoe jouw pak er ook uitziet: elegant, chique of stijlvol, het is altijd belangrijk om te blijven wie je bent. Je kunt niet verwachten dat mensen prettig zaken met je doen als jij vervelend doet naar je medewerkers of werknemers. Jij bent niet meer of minder dan een ander. Als je dat voor ogen houdt, komt het succes vanzelf!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.