MODE

Vier voordelen van een tussenjas *

19 april 2021

Bij vrijwel iedereen hangt er een zomer- en een winterjas aan de kapstok. De zomerjas draag je vaak in de lente en zomer, terwijl je de winterjas in de winter en herfst draagt. Toch zijn er genoeg dagen waarop een zomerjas te koud is, maar een winterjas te warm. Loop jij ook regelmatig tegen dit probleem aan? Kies dan voor een tussenjas. Ik zet in deze blog vier voordelen van een tussenjas op een rij.

Ideaal voor de tussenseizoenen

De zomers in Nederland kunnen behoorlijk warm zijn en ’s winters kan het kwik flink dalen. In de herfst en lente schommelt de temperatuur nogal. Hierdoor vind je het misschien lastig om te bepalen welke jas je aantrekt als je in de lente of herfst de deur uit gaat. Een tussenjas voor heren of dames biedt in dat geval uitkomst. Zoals de naam al zegt, is dit een jas voor de tussenseizoenen. Een tussenjas is dunner dan een winterjas, maar dikker dan een zomerjas. Dit maakt zo’n jas ideaal voor dagen waarop het te koud is voor een zomerjas en te warm voor een winterjas.

Verkrijgbaar in alle soorten en maten

Doordat steeds meer mensen het nut van een tussenjas inzien, heeft deze jas aan populariteit gewonnen. Dat komt onder meer doordat tussenjassen voor heren en dames verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld mannen en vrouwen die een spijkerjasje dragen als tussenjas, maar een leren jas voor heren of dames kan natuurlijk ook perfect dienst doen als tussenjas. Naast het feit dat deze jassen gemaakt zijn van diverse materialen, zijn ze er ook in allerlei kleuren en modellen. Hierdoor is er voor iedere man én vrouw een geschikte tussenjas te vinden.

Makkelijk mee te nemen

Een tussenjas is ideaal in de lente en herfst. Doordat zo’n jas minder dik is dan een winterjas, heb je het op een zonnige dag in het voor- of najaar nooit te warm. Met zo’n jas hoef je ook niet bang te zijn dat je het koud krijgt. Aangezien een tussenjas minder dik is, is hij gemakkelijk mee te nemen. Ga je op vakantie naar een plek waar de temperatuur nogal wisselt? Dan stop je jouw tussenjas makkelijk en snel in een (rug)zak of koffer. Bovendien draag je zo’n jas makkelijk met je mee als je hem even uit wilt doen. Of je hem nu besluit op je arm te dragen, om te knopen of in een tas te doen.

Betaalbaar

De prijs weerhoudt sommige mensen ervan een tussenjas te kopen. Je koopt naast je winterjas en zomerjas immers toch een extra jas en een goede jas kost geld. Toch hoeft een tussenjas niet veel geld te kosten. Uiteraard kun je het zo duur maken als je zelf wilt, maar er zijn genoeg goedkope tussenjassen voor heren en dames te vinden. Kijk bijvoorbeeld ook eens in de sale-periode naar tijdloze tussenjassen.

Hoeveel jassen hangen er bij jou aan de kapstok? Welke pak jij het liefst als het te warm is voor een winter- maar te fris voor een zomerjas?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.