MODE

Tijd voor de eerste loopschoentjes *

30 april 2018

We hebben er even op moeten wachten, maar met zijn anderhalf jaar loopt Quinn inmiddels helemaal zelfstandig. Wat is dat toch een geweldige mijlpaal en wat maakt het je als ouder trots! Quinn zelf is zo mogelijk nog trotser en vindt het geweldig om lopend alles te ontdekken. Al komt hij nog niet zo snel vooruit als wanneer hij kruipt. Maar een nieuwe fase vraagt om nieuwe schoentjes (nou ja, het feit dat zijn vorige schoentjes in rap tempo te klein begonnen te worden hielp ook mee). En inmiddels is Quinn de trotse bezitter van zijn eerste paar loopschoentjes.

De nieuwe schoenen van Quinn zijn onderdeel van de Extreme Flex collectie van Shoesme. Deze collectie is speciaal ontwikkeld voor kinderen die leren lopen. Ze hebben een extreem flexibele zool die zorgt voor een goede afwikkeling van de voet. Ook bieden ze de stevigheid die je kindje nodig heeft bij het (leren) lopen.

Mijn keuze is gevallen op het schoentje hierboven. Ik was helemaal verkocht door de prachtige kobaltblauwe kleur. Het wat hogere model leek me Quinn tof staan en de klittenbandsluiting vind ik gewoon super praktisch. De oranje accenten geven de schoentjes een speelse maar ook stoere uitstraling. Het leer is van een mooie soepele kwaliteit, maar toch stevig genoeg om de voetjes goed te ondersteunen bij het lopen. We weten allemaal dat leren lopen gaat met vallen en opstaan en daarom zijn de schoentjes voorzien van een zogenaamde ‘bumpneus’ die zeker tegen een stootje kan. Dat is in Quinn zijn geval trouwens echt geen overbodige luxe want hij gaat recht op zijn doel af. Ook als hij daarvoor moet klimmen of kruipen.

Schoenen uit de Extreme Flex collectie vallen door de pasvorm over het algemeen wat ruimer dan de Babyproof Smart schoentjes. Er wordt vaak zelfs geadviseerd dezelfde maat aan te houden als je van het ene concept overstapt op het andere. Maar omdat Quinn al bijna uit zijn Babyproof Smart schoentjes gegroeid is, heb ik toch gekozen voor de Extreme Flex in een maatje groter. Maat 22 in dit geval. En die zitten perfect! Met nog een beetje groeiruimte zodat hij er in elk geval de zomer mee door kan.

Grote zus Lise helpt haar kleine broertje graag bij zijn eerste stapjes buiten. Zo lief! Zij draagt hier trouwens haar sneakers met bloemenprint, eveneens van Shoesme.

Ik geniet er enorm van mijn kleine mannetje van zijn eerste voorzichtige stapjes los met steeds meer zelfvertrouwen naar het echte lopen te zien gaan. Ik vind het een fijne gedachte dat de schoentjes de benodigde ondersteuning en het comfort bieden wat hij nodig heeft om de wereld te ontdekken 🙂

De kobaltblauwe hoge eerste loopschoen met klittenbandsluiting van Shoesme is onderdeel van de Extreme Flex collectie en verkrijgbaar van maat 19 tot en met 24 voor een prijs van €84,50.

Wat vind je van Quinn zijn nieuwe stappers? Op welke leeftijd liep jouw kindje helemaal zelfstandig?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Shoesme.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.